Do kraja godine Split dobiva novu višenamjensku dvoranu (foto)

0

Split će do kraja godine dobiti novu, višenamjensku dvoranu na Trgu hrvatske bratske zajednice, a gradilište je danas s predstavnicima projektanata, izvođača radova i nadzora obišao gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

Radovi na rekonstrukciji vrijedni su 5,6 milijuna kuna, a Ministarstvo kulture investiciju podupire s iznosom od 500 tisuća kuna. Ostala sredstva osigurava Grad Split. U postojećem stanju dvorana se nalazi od 2002. godine kada je izvedena do faze grubih građevinskih radova.

U budućoj dvorani, novoj sceni grada Splita, moći će se održavati kino projekcije, kazališne predstave, kulturno – glazbeni događaji, konferencije i kongresi. Osim prostora dvorane rekonstrukcija obuhvaća i prateće prostorije (garderoba, sanitarne prostorije i ostale prostorije za potrebe scenskog osoblja). Sam pristup budućoj dvorani prilagodit će se osobama s invaliditetom te osobama smanjene pokretljivosti.

Stariji sugrađani na ovoj lokaciji pamte kultno Kino Split koje je na poseban način doprinosilo kulturnom životu grada, stoga će ova dvorana biti oživljavanje i tog kulturnog segmenta, u zgradi novije gradnje, ali u prostoru prvenstveno kulturne namjene.

Projektant je SUPER URED d.o.o., izvoditelj radova TEKTON GRADNJA d.o.o., a nadzor MERITUM INŽENJERING d.o.o..

Iz Grada Splita mole stanare zgrade na adresi Hrvatske bratske zajednice 2 za strpljenje i razumijevanje tijekom izvođenja građevinskih radova.