Dobitnici Nagrade grada Splita bit će predstavljeni na Rivi na Dan grada

0
Foto: RD

U petak, 27.04. je za dobitnike u Vili Dalmacija upriličeno svečano primanje za dobitnike Nagrade grada Splita. Gradonačerlnik Andro Krstulović Opara zahvalio se i čestitao ovogodišnjim laureatima. Blago gradu s vama ovakvima, posebni je ponos biti na čelu grada koji je iznjedrio ovakve ljude. Vi ste sol ovoga grada, vi ste savjest ovoga grada! Grad ne tvore ni političari ni stranke ni pojedinačni bljeskovi, grad tvore ljudi poput vas, kazao je gradonačelnik.

Krstulović Opara je najavio i jednu novost u programu proslave Sudamje, a to je predstavljanje nagrađenih na pozornici na rivi nakon tombole, prije početka koncerta. Da ne budete ti koji će dobiti značkicu, aplauz i koju biranu riječ pred 500 odabranih u HNK, nego pred cijelim gradom. Da vam se grad pokloni, zapamti vaše ime i da na taj način govorimo o ljudima koji su zadužili ovaj grad, koji zadužuju ovaj grad i koji će ga svojim djelima i dalje zaduživati.

Podsjetimo, u četvrtak, 26.04.2018. na sjednici Gradskog vijeća Splita jednoglasno su prihvaćeni svi prijedlozi za nagrade Grada Splita za 2017. godinu, koje će biti dodijeljene na svečanoj sjednici Gradskog vijeća uoči Dana Grada.

Nagrade za životno djelo dobili su doktor Ivan Urlić, novinar Ivica Luetić i profesor Frano Baras. Osobne nagrade pripale su glazbenom umjetniku Vladi Sunku i plivačici Dini Levačić. Skupne nagrade idu dječjem zboru Srdelice i Jedriličarskom klubu Mornar.