Dobro se dobrim vraća – primjer Zaklade Kajo Dadić!

0
Foto: facebook.com/zakladakajodadic

Kažu da najmirniji san imaju oni koji ne nose ništa na duši, oni koji završe dan bez ružnih emocija, koji su svaki dan spremni pomoći drugima.  S druge strane, pomoć  je najslađe primiti kada dođe kao grom iz vedra neba.

Znate, kad netko dođe, pokuca na vrata i kaže da bi nekome nešto ostavio budete iznenađeni, zatečeni kao što smo mi takvi ostali te davne 2000. godine, kazala je Rada Mužinić iz Zaklade Kajo Dadić. Baš on je taj dan pokucao na vrata Udruge Mi i ostavio im svoje nasljeđe.

Gospodin Kajo Dadić je izrazio svoju veliku želju da te svoje nekretnine pokloni udruzi i da pri tom ne zaboravimo pomoći studentima, srednjoškolcima koji bi htjeli završiti visoko obrazovanje ali zbog nedostatka financijskih sredstava nisu to u mogućnosti, kazala nam je Rada Mužinić.

I cijela Zaklada baš pomaže toj djeci. Zahvaljujući nesebičnosti Kaje Dadića danas nekolicina studenata prima stipendiju koja im omogućuje obrazovanje, a neki su već i diplomirali.

Prva grupa od četiri studenta su danas zaposleni, mladi ljudi, a neki su i sami mali filantropi pa od svojih plaća odvajaju dio koji se ulaže u fond za stipendiranje novih studenata.

Svi koji želite pomoći Zakladi Kajo Dadić – možete! Simboličnom kupnjom slikovnice!

Cijena joj je 25kn, a možete je kupiti u prostorijama Zaklade u Osječkoj 16.