Hvar: Dodijeljene turističke nagrade

0

U sklopu tradicionalne turističke manifestacije Dani hrvatskog turizma, sinoć  je dodijeljen prvi dio nagrada Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore u kategorijama za destinacije godine, atrakcije godine, nagrade poslovnom sektoru (Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku) te ljude u turizmu.

Najuspješnijom destinacijom za ljetni odmor proglašen je Mali Lošinj, a u  kontinentalnoj Hrvatskoj – Zagorje. Destinacija godine u ruralnom turizmu pripala je Dalmatinskoj Zagori, za city break Zagrebu, zdravlja Krapinske Toplice, a za autentičnu primorsku destinaciju – malo misto Sutivan. Među nagrađenima je i vozač splitskog Prometa Ante Bonacin.

Drugi dio nagrada dodijelit će se večeras  25. listopada, za 10 najboljih u turizmu, i to u sljedećim kategorijama: Kulturna turistička atrakcija godine, Turistički događaj godine, Inovacija u turizmu godine, Restoran godine, Turistička agencija godine, Marina godine, Kamp godine, Hotel godine, Turistička destinacija godine te nagrada „Anton Štifanić“ za životno djelo te za osobu godine. Sudjelovat će i premijer Andrej Plenković.

Osim toga, sudionike Dana hrvatskog turizma tijekom sutrašnjeg dana, odnosno u četvrtak, 25. listopada također očekuju brojna predavanja, radionice i okrugli stolovi. U glavnom dijelu programa drugog dana manifestacije tako će se održati 18. Hrvatski turistički forum u organizaciji Hrvatske gospodarske komore “Ljudski potencijali – izazovi hrvatskog turizma“ u kojem će sudjelovati domaći i strani govornici te gdje će se raspravljati o nizu aktivnosti koje HGK provodi radi poticanja i promocije dualnog obrazovanja, rješavanja pitanja nedostatka radne snage i razvoja ljudskih potencijala. Drugog dana održat će se i sad već tradicionalni susret turističkih djelatnika s predstavnicima Vlade Republike Hrvatske koji će biti posvećen budućem razvoju turizmu.

Radni dio programa zaključit će predstavljanje istraživanja: „Kakav turizam želimo-studija održivosti Splitsko-dalmatinske županije“ te o održivom upravljanju vodom u turizmu na priobalnom području Sredozemlja.