Dođite na “Došašće u Muzeju grada Splita”!

0
Foto: PR

Tijekom prosinca u Gotičkoj dvorani Muzej grada Splita pripremio je bogat kulturni program. Može se posjetiti i uživati svim osjetilima: u skulpturi Jaslice Ljubice Dragojević Buble, u Diorami: Božićno jutro u splitskom tinelu, u prikazu Badnje večeri u pučkoj kući, u raznim kulturno-znanstvenim razgovorima, koncertima i radionicama.

11. prosinca u 12 sati, Gotička dvorana Muzeja grada Splita
▲ Drugi kulturno-znanstveni utorak
Veni, veni Emanuel, dr. sc. Nada Babić
Radost dolazi odozgo, prof. dr. sc. fra Ante Vučković
Glazbene izvedbe studenata splitske Umjetničke akademije
Domjenak i druženje

12. prosinca u 18 sati, Gotička dvorana Muzeja grada Splita
● Druga glazbena srijeda, nastupi učenika Glazbene škole Josip Hatze, izvedbe solista i asambla

13. prosinca u 18 sati, Galerija Muzeja grada Splita (Dioklecijanova ulica)
| ZASVIJETLIMO otvorenje izložbe Nives Čičin-Šain

Na svetu Luciju, zaštitnicu vida i navjestiteljicu Božićnoga svjetla, počinje izložba koja tematizira pojavnost svjetla. Posjetitelji će sudjelovati prizivajući dobre želje i odbacujući ružne od kojih će, do zatvaranja izložbe, umjetnica napraviti posebnu skulpturu.

U dvorištu Papalićeve palače pogledajte prostorni prikaz jaslica, oblikovan prema slici Poklonstvo kraljeva iz fundusa Muzeja grada Splita.

U dvorani za povremene izložbe doživite Božićno jutro u tinelu iz Tijardovićeva vremena: što se u građanskoj obitelji jelo i pilo, kako se ukrašavao dom… Koju je želju petogodišnjem dječaku ispunio Mali Isus?

U jedinstvenom spomeniku unutar Muzeja, u tisućljetnoj izvornoj pučkoj kući, izložit će se pokućstvo, badnjak u kominu, uresit će se dom i obitelj za doček Božića. Tu će biti i koza, hraniteljica sirotinje (skulptura kiparice Lj. Dragojević Buble).