Dodjela Grammyja u Los Angelesu

0
Foto: rollingstone.com

U Los Angelesu u nedjelju navečer dodjela Grammyja.

Na dodjeli američkih glazbenih nagrada sve će oči biti uprte u dvije vladajuće pop dive, Beyonce i Adele, obje nominirane u tri od četiri najvažnije kategorije uključujući i one za najbolju pjesmu i album godine. Beyonce ima najviše devet nominacija, a slijede Kanye West i Rihanna s osam.

Adelina emotivna balada ‘Hello’ i Beyonceina rasna himna ‘Fromation’ nominirane su za snimku godine, nagrade koja se dodjeljuje izvođaču i producentu, i za pjesmu godine, nagradu namijenjenu skladatelju.

Iako Beyonce već ima 20 Grammyja u svojoj riznici nedostaje joj onaj za album godine, koji će sada imati prigodu dobiti s nominiranom pločom ‘Lemonade’.

Adele, koja ima 10 Grammyja u kolekciji, također je nominirana za album godine, ’25’, a osvoji li ga bit će joj drugi u toj kategoriji, šest godina poslije trijumfa s albumom “21”.

O Grammyjima svojim glasovima odlučuje 13 tisuća članova američke diskografske akademije. Na svečanoj dodijeli nastupit će, među ostalima, Adele, Daft Punk, Alicia Keys, John Legend, Bruno Mars, The Weeknd i Metalllica.