Macan za RD: Sučeljavanje će biti najgledanija emisija

0
Foto: Facebook

Čelnici dviju najjačih stranak u Hrvatskoj HDZ – a i SDP – a , odlučili su odmjeriti snage u izravnom televizijskom dvoboju 12. kolovoza.Dvoboj Andreja Plenkovića i Zorana Milanovića najavljen je na Hrvatskoj televiziji u jednosatnoj emisiji, što će biti prvo izravno sučeljavanje u posljednjih 13 godina.

HTV-ova emisija u kojoj bi dvojac trebao odmjeriti snage trajat će oko sat vremena, a voditelji će biti Mirjana Posavec i Mislav Togonal. Milanovića i Plenkovića rešetat će pitanjima o unutarnjoj i vanjskoj politici, gospodarstvu i financijama, zdravstvu i socijali, natalitetnoj politici i obrazovanju te svjetonazorskim pogledima.

Iz tog razloga kontaktirali smo komunikacijskog stručnjaka Krešimira Macana koji je kazao kako je debata očekivana s obzirom da je riječ o dvojici mladih europskih lidera koji se ne boje sučeljavanja i nemaju velikog tereta iz prošlosti kao neki njihovi prethodnici.

Danas je vrlo teško predvidjeti u kojem će smjeru debata otići, naglasio je Macan, no svakako sučeljavanje će biti jedna od najgledanijih emisija posljednjih godina u Hrvatskoj.

Iako je Macan komunikacijski stručnjak, koji u privatnom sektoru naplaćuje svoje usluge, upitali smo ga što bi kandidatima HDZ – a i SDP – a za premijera savjetovao. Obećao je kako tu uslugu ovog puta ipak neće naplatiti; “Stvar je vrlo jednostavna. Milanović mora biti manje bahat, a odlučan kad treba. Plenković mora pokazati odlučnost, dosada se pokazao kao ziheraš.

Upravo smo primili informaciju kako je zbog najave sučeljavanja Plenkovića i Milanovića reagirao i MOST koji je u svom priopćenju istaknuo kako je takav postupak HRT – a nedemokratski i zabrinjavajući u kontekstu razvoja demokracije.