Doris Dragović za Radio Dalmaciju: „Kad sam shvatila da nemam o čemu pričati za medije, povukla sam se u mirniji svijet“

0
Foto: facebook.com/dorisdragovicofficial

Iako vrlo rijetko daje intervjue, Doris Dragović je predstavljajući svoj duet sa Jacquesom Houdekom „Ima nešto u tome“ koji najavljuje dugoočekivani mjuzikl Tončija Huljića i Mira Gavrana Pacijenti gostovala na Radio Dalmaciji kod Gordana Vasilja i otkrila brojne zanimljivosti.

O suradnji sa Jacquesom je rekla: Jacques je obogatio 300% ovu pjesmu, on je nekako donio sebe i svu onu toplinu koju on sa svojim glasom osigurava svakoj pjesmi u kojoj nastupi. Ja sam znala odmah od početka da će se naši vokali tako dobro nekako složiti, da će pripadati jedno drugome.

Splitska estradna diva je bila puna riječi hvale za mladog Ivana Huljića s kojim u posljednje vrijeme najviše  surađuje: Ivan je moje blago. Ne znam koje sam već sve riječi i komplimente za njega upotrijebila kako bih opisala i to što je u njemu kao čovjeku i to što je u njemu kao umjetniku, autoru. On je donio jednu novinu, jednu svježinu, jednu originalnost u moj život, u moj umjetnički život i u moj umjetnički rad koja me naprosto provocira, a to je teško kad je toliko decenija iza tebe. Teško je da te išta više gurne, da te zaintrigira, da ti bude poticaj, da rješavaš samu sebe na jedan novi način. Eto, to je Ivan napravio u mom umjetničkom životu.

Doris je prokomentirala i da joj ne smetaju golišavi videospotovi njezinih mlađahnih kolegica: Ne smeta mene, ako je netko lijep i zgodan zašto ne bi, ako je to adut, s tim adutom otišao naprijed. Dakle, ne smeta mi, ništa mi to ne znači, ljepota, mladost je nešto što ako ne vidiš na televiziji onda odeš na Bačvice pa vidiš tamo opet tu ljepotu i mladost ako govorimo sad o lijepoj nozi i lijepoj guzi. Dakle, nemam ništa protiv toga da se razumijemo.

Popularna pjevačica je Vasilju otkrila i zašto se medijski povukla na duži period: Nekada nije bilo te drskosti i te nepristojnosti, temeljne nepristojnosti da ti netko može doći i ispitivati te, uopće da mu padne na pamet da te ispituje o tvojim privatnim stvarima osim ako ih ti ne serviraš pa će ti netko na to odgovoriti. Međutim, poistovjetiti i sve strpati u isti koš je dovelo u situaciju, ja sam na to odreagirala na način da sam jednostavno onda prestala pa sam se odmaknula od toga. Ako netko nekako nesuvislo ulazi u neki razgovor, ako nekoga ne zanima onaj dio koji ja pokazujem, kako bih rekla, ja pokazujem samo svoju pjesmu, svoje nastupe, svoje studijske snimke, svoj rad na pozornici, nekako nikad nisam ničim pokazala da bih ja sad trebala o bilo kojoj drugoj temi raspravljati pa ako netko to ne aceptira, ok, znači meni tu nije mjesto. To je jedno brdo nesuvislih pitanja kad čovjek ne zna što bi i kada pokušava iskreirati priču tamo gdje je nema i kada sam ja shvatila da ja zapravo nemam o čemu pričati, jer ja pjevam, mogu li otpjevat nešto, onda sam naprosto nekako malo se odmakla u jedan mirniji svijet.”

Doris smatra kako ima pravog prijateljstva na estradi: Zorica Kondža je baš moj intimus, moja prijateljica, da vam sada ne nabrajam tko je sad sve, to bi bilo ludo. Mene ustvari svi vole ha ha ha ha, ja sam vam ustvari famozna ha ha ha ha. Ja užasno volim Severinu, ona je čovjek do neba i natrag, volim i Jelenu Rozgu. Danijela je bila moj domaćin, dakle živila sam kod njih, dakle godinama kad sam dolazila u Zagreb. Petar Grašo je duša i srce, mogla bih sad ovako sve redom, ali ne radi se o savjetu, radi se o lipoj riči koja je potrebna svakom čovjeku pa tako i meni pa tako i dragim osobama koje ste nabrojali. Čujemo se, razmijenimo te lipe riči, ne znam, ima situacija kad srce staje i kad se od tuge zaustavlja, kad ti netko tvoj bliski odlazi, u tim situacijama sigurno da ti je potrebno. Čuvam poruke koje sam dobila upravo od kolega u tim danima kad je bilo najteže, kad je netko umirao recimo iz obitelji ili nešto slično koje su tad značile možda onaj jedan udah koji ti je falio u tom trenutku kad si mislio da ćeš se ugušit. Zorica mi je posebna, ona je kao neka mater u mom životu i kao sestra istovremeno, ona je osoba na čiju molitvu mogu računat, nekako se naslonim na to njeno srce.