DP predstavljajući listu za županiju– Glas za Blaženka Bobana je glas za Milorada Pupovca

0

Domovinski pokret predstavio je danas u Splitu listu i program za Skupštinu Splitsko dalmatinske županije.

Kako je istaknuo kandidat za župana i nositelj liste Domovinkog pokreta Mate Šimundić uz njega su na listi pošteni i sposobni, novi ljudi u politici. To su iskreni domoljubi koji žele promjene jer vide da je stanje katastrofalno, kaže Šimundić. U Domovinskom pokretu posebno su ponosni na svoje „četiri lavice za Dalmatinsku zagoru“.
”Dame imaju prednost, pa ću vam najprije predstaviti naše četiri lavice za Dalmatinsku zagoru. One su naša Mirjana Babić, kandidatica za zamjenicu gradonačelnika grada Sinja i voditeljica računovodstva u osnovnoj školi, Jelena Grgić, predsjednica općinskog vijeća u Muću i omiljena vjeroučiteljica, Renata Kelam, poduzetnica i naša hrabra kandidatica za načelnicu općine Lećevica, i Anamarija Grabovac, poduzetnica i stručnjak za EU fondove, kandidatica Domovinskog pokreta za načelnicu općine Proložac. Nije s nama jutros jer netko mora i raditi. One su itekako aktivne u svojim, lokalnim zajednicama, a sada tu ljubav i to služenje žele pružiti i na razini županije”, kazao je Šimundić predstavljajući udarni dio ženske postave svoje liste.
„ Služit ćemo svim građanima i cijeloj županiji! Nas vodi ljubav za opće dobro, a ne stranački, partikularni interesi. Mi nismo poslušnici stranačke vrhuške, koji se brinu samo za svoje“.
Pored Šimundića udarnu petorku Domovinskog pokreta sačinjavaju još i Nikola Grabovac, uspješni vinar i poduzetnik koji sa suprugom i dvoje djece živi – kako on voli reći – na selu. U Domovinskom pokretu smatraju kako će Grabovac najbolje predstvljati njihove programe o poljoprivredi, proizvodnji zdrave hrane i iskorištavanju EU fondova. To je i jedna od glavnih točaka njihovog programa. Poljoprivreda i ribarstvo – uz turizam – moraju biti glavni stupovi našeg gospodarstva – ističu u DP-u. Pored Grabovca na listi su i Jozo Ribičić i Marko Žaja, ranije predstavljeni kandidati za dožupane.

” Kao župan, uz pomoć njih dvojice, namjeravam učiniti, i učinit ćemo ono što smo već najavili: posložiti županijsku upravu – da ne bude glomazna, neučinkovita i netransparentna kao do sada. To je prva točka našeg programa jer je to prvi problem naše županije: korupcija i nepotizam, uhljebi i pogodovanje. Taj se problem ugnijezdio u županijskoj upravi, a za to su odgovorni HDZ-ov vladar u sjeni, Ante Sanader, i njegov „vršitelj dužnosti” župana, Blaženko Boban”, kaže Šimundić.
Kandidat Domovinskog pokreta imao je na kraju poruku za sve birače u županiji:
”Dragi birači, nemojte zaboraviti tko i kako upravlja ovom državom na nacionalnoj razini. To je HDZ na čelu s Andrejom Plenkovićem u koaliciji sa SDSS-om na čelu s Miloradom Pupovcem. Glas za Blaženka Bobana je glas za Antu Sanadera. Glas za Antu Sanadera je glas za Andreja Plenkovića. A glas za Andreja Plenkovića je glas za Milorada Pupovca.”