Dragan Ljutić novi rektor splitskog Sveučilišta

0

Splitsko sveučilište iduće četiri godine vodit će Dragan Ljutić, bivši dekan Medicinskog fakulteta.

Na izbornoj sjednici Senata sveučilišta dobio je 19 glasova, tri više od protukandidata, dosadašnjeg rektora Šimuna Anđelinovića.

Meni je zaista čast biti budući rektor ovog Sveučilišta koje je, kako ste dobro upoznati, najpropulzivnije Sveučilište na ovim prostorima i ne samo na ovim prostorima, zahvaljujući svim našim djelatnicima od začetka naših fakulteta i našeg Sveučilišta pa sve do danas, rekao je novi rektor.

Glavni prioriteti na početku mandata su mu kaže studenti i njihovo maksimalno uvažavanje, kao i novi vidovi edukacija, uključivanje studenata u rad Sveučilišta. Najavio je kako će se suradnja sa stranim sveučilištima, a koju je uspostavio njegov prethodnik Šimun Anđelinović nastaviti, ali razvijati će se i drugi vidovi suradnje.

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara uputio je u ime Grada Splita i u svoje osobno čestitku novoizabranom rektoru Sveučilišta u Splitu prof.dr.sc.  Draganu Ljutiću.

Uvjeren sam da ćete svojim znanjem i iskustvom pridonijeti daljnjem razvoju Sveučilišta, a na dobrobit svih članova akademske zajednice i građana Splita. Nimalo ne sumnjam u skladnu suradnju Sveučilišta i Grada Splita, a sve u cilju uspješne realizacije zajedničkih projekata i programa., naveo je gradonačelnik u čestitci upućenoj rektoru Ljutiću.