Dubrovačko – neretvanska županija: Pet novih slučajeva

0

U Dubrovačko – neretvanskoj županiji novih je pet pozitivnih osoba na COVID – 19.

Imamo od jučer pet novih pozitivnih na korona virus. Dakle, ukupno ih imamo 31. Od toga jedna osoba je izliječena. Prema mišljenju stručnjaka to je stabilna epidemiološka slika. To je rezultat odgovornog ponašanja naših stručnjaka i pridržavanja mjera Stožera’ rekao je župan Nikola Dobroslavić.

Načelnik Stožera Joško Cebalo potvrdio je kako su do danas u Zagreb poslana 203 uzorka, a danas se očekuju rezultati za 14 uzoraka. U karanteni su i dalje četiri osobe. U protekla 24 sata nije bilo kršenja mjera samoizolacije. Istaknuo je i kako Grad Dubrovnik te Općina Vela Luka neće otvarati objekte u sklopu tržnica, dok će u Metkoviću raditi jedna mesnica.

Ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik dr. Marijo Bekić rekao je kako je u bolnici hospitalizirano deset pacijenata, dva pacijenta su visoko suspektna te nijedan nije na respiratoru. Iz bolnice je, rečeno je još jučer, jedna osoba otpuštena. No, kako je rekao Bekić, s obzirom da je to prvi takav slučaj, osoba je poslana na strožu kućnu izolaciju.

Ravnatelj ZZJZ DNŽ Mato Lakić kaže kako je od pet novozaraženih troje iz obitelji već oboljele osobe, četvrta osoba je također kontakt već oboljele osobe, dok se za petu osobu traži mogući izvor zaraze. Među oboljelima je 17 žena i 14 muškaraca, a prosječna dob zaraženih je 50 godina.

Upozorio je i kako građani dojavljuju da se u određenim objektima uslužnih djelatnosti koji su zatvoreni ipak okuplja veći broj ljudi. Upozorio je kako su uslužne djelatnosti zatvorene kako bi se izbjeglo širenje zaraze.

Načelnik PU Ivan Pavličević potvrdio je kako je Nacionalni stožer izdao upute da se ne odobravaju propusnice za otoke.

Studentski dom bit će do sutra spreman za prihvat pacijenata koji nisu u mogućnosti organizirati sami sebi samoizolaciju, a jedno krilo bit će i za osobe pozitivne na COVID-19.