Dubrovnik obilježava Dan svojih branitelja

0
Foto: CROPIX/Tonci Plazibat

Povodom Dana dubrovačkih branitelja i 25. godišnjice obrane Grada, na odašiljaču na Srđu jutros je podignuta hrvatska zastava.

U Dubrovnik je došla predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja se sastala s hrvatskim braniteljima, a kod Križa na Srđu odala je počast poginulima.

Svi se prisjećamo tog dana koji je bio iznimno težak za sve, ne samo u Dubrovniku nego i za sve koji su suosjećali s Dubrovnikom. Svijet je shvatio što se događa u Hrvatskoj, za što su zaslužni i izvjestitelji, rekla je Kolinda Grabar-Kitarović.

Ministar obrane Damir Krstičević i ministar branitelja Tomo Medved zahvalili su svim braniteljima na današnjem miru te poručili da nam  svima danas treba pobjednički duh za radna mjesta.
Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić naglasio je da je Dubrovnik pobjednik i u ratu i u miru. Podsjetio je kako je u Dubrovniku i okolici 500 ljudi poginulo, ranjeno pet tisuća ljudi,  30 tisuća  raseljeno, a pravda na Međunarodnom sudu, nikad nije zadovoljena.

Predsjednica je sudjelovala i na svečanoj akademiji u povodu Dana dubrovačkih branitelja te ceremonijom polaganja vijenca u more  odala počast stradalim pomorcima i braniteljima.