Dubrovnik se priprema za izbjeglice!

0
Foto: HINA/ Damir SENČAR /ds

Krizni stožer dubrovačko-neretvanske županije provodi pripreme za prihvat izbjeglica, čiji je dolazak moguć preko tri koridora. Pouzdani broj nije poznat iako se tvrdi da ih stiže između 3 i 5 tisuća, potvrdio nam je šef stožera Nikola Obuljen na temelju informacija iz Državnog ureda za zaštitu i spašavanje.

Koliko ja znam spominju se rute preko Debelog Brijega, moguć je i Brgat te Metković. Sve ovisi hoće li se izbjeglice probijati na ovu stranu prema Dubrovniku i prolaziti još dvije granice preko Neuma kazao je Nikola Obuljen.
Iz Ministarstva unutarnjih poslova pretpostavljaju da izbjeglice ipak neće doći do Dubrovnika iako ne mogu isključiti tu mogućnost.

Izbjeglice se ne misle zadržavati ovdje. Oni žele samo proći kroz ovo područje do zemalja zapadne Europe istaknuo je Obuljen.

Krizni stožer za doček izbjeglica djelovat će u roku od 48 sati nakon moguće informacije da su krenuli prema granici, naglasio je Obuljen ističući kako još nije poznato ni na koji način i kojim bi se pravcima migranti trebali transferirati dalje prema zemljama Zapadne Europe.

Trenutno se na Prevlaci pripremaju stara vojna skladišta gdje bi se izbjeglice prihvatilo i gdje bi ih se najlakše kontroliralo.