U Dubrovnik utrka Reumatlon

0
Foto: Pixabay

Hrvatsko reumatološko društvo po četvrti put organizira REUMATLON koji će se održati 28. listopada u 13 sati kod dubrovačkog hotela Valamar.

Utrka je zamišljena kao događaj koji će podignuti javnu svijest o potrebi sprječavanja i liječenja upalnih i neupalnih reumatskih bolesti.

Ideja zajedničke trke pacijenata, medicinskih sestara i tehničara, fizioterapeuta i fizioterapeutkinja te liječnika nosi u sebi simboliku zajedničkog napora u borbi protiv bolesti.

Najvažniji cilj utrke je pokrenuti svijest zdravstvenih radnika , pacijenata ali i opće populacije o fizičkoj aktivnosti i rekreaciji kao uporišnoj točki u održanju fizičkog i duševnog zdravlja i prevencije brojnih civilizacijskih bolesti među kojima su i vrlo učestale reumatske bolesti. Želja nam je promovirati značaj redovitog vježbanja i rekreacije u liječenju brojnih reumatskih bolesti.

Od 2016. godine odraslim trkačima pridružila su se i djeca oboljela od upalnih reumatskih bolesti, pa će i ove godine, zahvaljujući suradnji s udrugom Remisija, 15-tak mališana trčati svoj krug.