Dva dana nakon sastanka oglasio se Naš Hajduk

0

U cijelosti prenosio priopćenje za javnost koje je poslao Naš Hajduk:

Kako je ranije najavljeno, u četvrtak je održan sastanak Upravnog odbora Našeg Hajduka i Nadzornog odbora HNK Hajduk Split.

Glavna tema bili su nedavni događaji vezani za odnos Hajduka i Hrvatskog nogometnog saveza i zahtjeve koje je Hajduk postavio HNS-u, a koji su u odnosu na početne zahtjeve izmijenjeni. Predstavnici Našega Hajduka još su jednom naglasili važnost tih sedam zahtjeva, koji su više puta javno ponovljeni kako na konferenciji za medije u siječnju tako i tijekom ranijih susreta s Nadzornim odborom. Tim zahtjevima traži se cjelovito rješavanje nagomilanih problema u domaćem nogometu. Naš Hajduk u kontinuitetu je isticao kako čvrsto stoji iza Hajdukovih postavljenih zahtjeva kao preduvjeta za ravnopravan i pošten nogomet u Hrvatskoj.

Isto tako za Naš Hajduk neupitno je da Uprava kluba i Nadzorni odbor samostalno i neovisno odlučuju o smjeru i načinu pregovora s HNS-om. S objavljenim se zaključcima Naš Hajduk kao suvlasnik i predstavnik članova ipak ne može složiti, što je javno i iznio u zajedničkom priopćenju s Torcidom. Nadzorni odbor istaknuo je kako na sastanku na Poljudu s Marijanom Kustićem, predstavnicima HNS-a i splitskim političarima nisu sudjelovali jer je on organiziran na inicijativu Gradskog vijeća i HNS-a. Isto tako, zaključci sastanka predstavljeni na službenoj stranici HNK Hajduk po njima su nezadovoljavajući, pogotovo oni vezani za transparentnost HNS-a, Zakon o sportu i stranog sudačkog povjerenika te će se o njima detaljnije očitovati nakon sljedeće sjednice Nadzornog odbora. Nadzorni odbor naglasio je da niti jedna točka nije zaključena na način da se o njoj neće dalje razgovarati te da zahtjevi nisu mijenjani niti modificirani te se od nijednoga nije odustalo. Istaknut je i problem nedovoljne i netransparentne komunikacije s članovima i javnošću o ovoj temi.

Na sastanku je bilo riječi i o terminu nadolazeće Ćakule s članovima, terminima budućih Skupština kluba kao i ostalim temama od obostranog interesa.