Dvije izvedbe predstave ”Kaplje” Studentskog teatra Lero

0
Foto: PR

Studentski teatar Lero će 7. i 8. veljače (četvrtak i petak) s početkom u 19 sati izvesti predstavu Davora Mojaša „Kaplje“ u prostoru u Lazaretima.

U predstavi igraju: Ksenija Medović, Jasna Held, Zvončica Šimić, Ana Petrović, Rela Petric, Melko Dragojević i Paula Japunčić.

Predstava Kaplje Lerov je teatarski snovopis prostorima Grada sjena. Njegovim zapletenim kronologijama i tajnim prizorima u, od nekoga negdje možda, zabilježenim albumima uspomena. Zaboravljenim librima odabranih snomorica i lijepih i plahih i ljubavnih zagovora istovremreno. Sklonjenih u Izgubljenim sanjarnicama i zatajenim svjedočenjima. I ne slučajno sačuvanim ljubavnim pismima i intimnim sutonskim zapisima koji kaplju iz, crnom tintom, Njenom rukom ispisanih dnevnika. Kaplje su priča o gospođama i služavkama o njihovim zajedničkim zavodljivim prepoznavanjima, interesima, usudima i preispitivanjima. Nekoliko mogućih slika nezaborava i nježna i poetska slikovnica zavodljivih uzdaha koji ostaju u praznim sobama, hladnim saločama i pustim ljetnikovcima. One su tema i zagovor Kaplji. Same i „u valceru“. Kaplje su priča i o ostavljenosti, nostalgiji i nezaboravu.

Cijena ulaznice je 20 kuna i može se kupiti trideset minuta prije početka izvedbe.