Dvostruki program u Splitu: Jadran-Primorac, Mornar BS-Primorje

0
Foto: Radio Dalmacija

Četvrto kolo Triglav vaterpolske lige nudi dvostruki program u Poljudu. Jadran u 18.15 dočekuje Primorac iz Kotora, a Mornar BS u 19.45 riječko Primorje EB.

Svaka je utakmica novi izazov, pa i ova, iako smo Primorac uvjerljivo pobijedili u Budimpešti kada smo izborili četvrtfinale LEN Eurokupa. Oni su tada već bili eliminirani, a ovdje će biti motivirani, usto i prvi put kompletni, a mi smo i dalje bez Šetke. Vjerujem da će moji momci dati sve od sebe i ostvariti pobjedu. Neće biti nimalo lako, ali vjerujem da će ekipa dati sve od sebe i vratiti se na pobjednički put. Radi se o dva kluba s bogatom tradicijom, bivšim prvacima Europe. Vjerujem da ćemo pokazati dobar vaterpolo i mi i oni. Primorac je momčad koja zna igrati, s par iskusnih igrača, pa će sigurno i oni tražiti put ka bodovima. Ali mi igramo kod kuće i učinit ćemo sve da bodovi ostanu u Splitu, izjavio je za Radio Dalmaciju trener splitskog Jadrana Ivan Asić.

Istina je da nismo u sjajnoj formi. Ozlijeđen nam je već duže vremena jedan od naših ključnih igrača Buha. ne bježimo od uloge favorita, sve osim naše pobjede bilo bi veliko iznenađenje. Nakon 5-6 godina vrhunskog Primorja, od kojeg smo redovito gubili, napokon smo favoriti protiv njih. I prošle sezone su već bili slabiji nego prethodnih godina, pobijedili smo ih u utakmici za 3. mjesto, a u međuvremenu ih je napustilo još 5-6 igrača. To je kompletno nova, mlada momčad s novim trenerom Igorom Hinićem koji vrlo dobro radi. Dobro plivaju, organizirani su i disciplinirani, ali su premladi i imaju manjak kvalitete što ćemo pokušati iskoristiti, rekao nam je trener Mornara BS Zdeslav Vrdoljak.

U međuvremenu, POŠK će u 19 sati u Beogradu igrati s Partizanom. Jug CO je u petak u Dubrovniku pobijedio Mladost 11:8 i ostao jedina momčad s maksimalnim brojem bodova.