EkoFjera na splitskim Prokurativama

0
Foto: PR

Na splitskim Prokurativama u petak u 10 sati se otvara najveći sajam ekoloških proizvoda u Hrvatskoj – EkoFjera, u organizaciji JU RERA SD i Udruge ekoloških proizvođača Dalmacije “Dalmacija EKO”.

U HGK-Županijskoj komori Split bit će održana međunarodna konferencija o inovativnim sustavima opskrbe hranom.

PROGRAM:

Petak, 19. svibnja

9.00– HGK – Županijska komora Split – otvorenje konferencije “Inovativni sustavi proizvodnje i opskrbe hranom”

10.00-Prokurative – svečano otvorenje sajma EkoFjera

11.00-Prokurative – degustacija ekoloških vina i vinska škola

Subota, 20. svibanj

10.30-Prokurative – vrtlarsko-kreativna radionica za djecu

Petak i subota:

Restorani Gastro Geta: bogata gastronomska ponuda temeljena na ekološkoj proizvodnji

Na sajmu sudjeluje pedeset ekoloških proizvođača iz čitave Hrvatske, a cilj EkoFjere 2017. je potaknuti razvoj održive poljoprivrede i prehrambeno-prerađivačkog sektora u Splitsko-dalmatinskoj županiji te stvoriti preduvjete za razvoj održivih regionalnih i lokalnih lanaca opskrbe hranom.

EkoFjera je nastala iz projekta EkoBiz, koji je za cilj imao potaknuti poduzetništvo mladih u sektoru ekološke poljoprivrede, a bio je financiran iz Europskog socijalnog fonda. Nastavak aktivnosti kroz financiranje iz proračuna Splitsko-dalmatinske županije predstavlja stvarni primjer dobre prakse o tome kako ostvariti održivost projekta, budući da je ove godine u cijelosti financiran iz matičnog proračuna.

U posljednje dvije godine Splitsko-dalmatinska županija postala je primjer dobre prakse za poticanje mladih visoko obrazovanih osoba na razvoj poduzetništva u sektoru ekološke poljoprivrede na nacionalnoj razini. Nakon implementacije projekta EkoBiz – poticanje poduzetništva mladih u sektoru ekološke poljoprivrede, financiranog iz Europskog socijalnog fonda, JU RERA SD nastavila je provedbu edukacija kroz Akademiju ekološke poljoprivrede, stvarajući održivost aktivnosti matičnim proračunom.