Erste rukometna liga Dalmacije krenula iz Šibenika

0

Čak 75 ekipa s gotovo tisuću djece nastupilo je na prvom turniru drugog izdanja Erste rukometne lige Dalmacije. Na šibenskim se Meterizama igralo od jutra do mraka.

Opet su to bile scene za pamćenje, domaćini kažu da se nešto slično baš i nije dogodilo u šibenskoj dvorani Meterize. Gotovo tisuću malih rukometaša podijeljenih u 75 ekipa igralo je na prvom turniru 2. Erste rukometne lige Dalmacije. Te čarobne šibenske nedjelje odigrano je preko 150 utakmica. Započelo je s izlaskom, a završilo sa zalaskom sunca. Nevjerojatni entuzijazam, u svaku utakmicu na Erste rukometnoj ligi Dalmacije ulazi se maksimalno. I sve to bez spornih detalja, svađa ili bilo čega što bi narušilo fer i sportsku borbu. Bila je tek pokoja ozljeda, pokoja suza zbog poraza, ali Šibenik je najviše odisao smijehom i radošću.

Odakle dolaze? Pa, koliko ih je ovo. Ne mogu vjerovati, ovo je još jedan dokaz da moramo ustrajati s Erste rukometnom ligom. Više sam dosadio sam sebi koliko govorim da smo napravili pun pogodak, trljao je oči ne vjerujući onom što vidi slavni Ivano Balić gledajući kako nadiru mali rukometaši u dvoranu.

Rukometna Akademija Balić&Metličić u suradnji s Erste bankom napravila je top projekt, koji bi se mogao proširiti na cijelu Hrvatsku. A u Šibeniku su Balić i Pero Metličić bili stalno na raspolaganju dječici.

Gledam i ne mogu vjerovati. Koliko li je samo Ivano podijelio autograma, i nije mu teško. Svaka čast, dobacila nam je jedna mama.

Uz malene rukometaše sve pohvale zaslužuju i brojni roditelji. Najčešće su u ulozi grlatih navijača, ima tu i onih koji bi se okušali u trenerskom poslu, pa i u sudačkom, ali sve to rade sa simpatijama. Odnos, koji odiše prijateljskom i ljubavlju je ono što Erste rukometnu ligu Dalmacije čini drugačijom. Jer, tu su pobjednici svi. Samo na Erste rukometnoj ligi Dalmacije igračice pjevaju na mikrofonu, a trenerice znaju zaplesati. Da ste vidjeli djevojčice Knina, debitantice u Erste ligi, kako slave jedinu pobjedu znali bi da smo u pravu.

No, ipak treba izdvojiti najbolje. U konkurenciji dječaka rođenih 2010. godine prva je Korčula, drugi Šibenik 2015, a treći Izviđač. Kod 2009. godišta Izviđač je prvi, Vodice druge, a Dugopolje treće. U 2008. godištu Izviđač je bio najbolji, drugo je Mini sunce iz Biograda, a treće Dugopolje. U konkurenciji djevojčica rođenih 2010. godine prvi je Izviđač, druge Grude, a treća je Jelsa Malizia. U 2009. godištu poredak je isti – Izviđač, Grude, Jelsa Malizia). U 2008. godištu Mini sunce je bilo prvo, Izviđač drugi, a Grude treće. Izviđač iz Ljubuškog s četiri prva mjesta bez konkurencije je bio najbolji na prvom turniru 2. Erste rukometne lige Dalmacije. Sljedeće okupljanje je u Zadru.