Esther Canata izlaže u Trogiru

0
Foto: PR

U ponedjeljak, 22. listopada 2018. godine, u 20 sati, u atriju Muzeja grada Trogira otvara se izložba “Elemental” – prva samostalna izložba talijansko-američke vizualne umjetnice, glumice, pjevačice i pjesnikinje s čiovskom adresom – Esther Canate.

Esther Canata rođena je u New Jerseyju, odrasla u New Yorku, a prije preseljenja u Europu, živjela je u Miamiju i Los Angelesu. Trenutno boravi u Okrugu Gornjem u Hrvatskoj s mužem i sinom. Esther je samouka umjetnica ekspresionističkog i apstraktnog stila u kojem se ističu fine linije i odvažne boje, nastalog pod utjecajem ulične umjetnosti i velikih majstora kao što su Picasso, Chagall, Miró i Klimt. Njezin rad je emocionalno napunjen – neki bi mogli reći ćudljiv ili “elementarnan” – utjelovljuje ženstvenost, nadahnjuje promjenu, privlači senzualnost s duševnom dubinom karaktera.

Izlagala je u ARTBOX seriji ART BASEL / MIA, pokazala svoj rad na brojnim grupnim izložbama diljem LA-a, a nedavno i u Hrvatskoj.

Izložba će biti otvorena do 29. listopada 2018., a možete je razgledati od ponedjeljka do subote, ujutro 10:00 – 13:00 te poslijepodne 17:00 – 20:00 sati.