Felipe Perrone još dvije godine u Jugu

0

Felipe Perrone, jedan od najboljih vaterpolista svijeta i naredne će dvije sezone nositi jugovu kapicu.

Tako je riješena i najveća enigma koja je ‘kopkala’ pristalice najtrofejnijeg hrvatskog kluba.
Odmah po dolasku ‘vaterpolskog Messija’ u Dubrovnik, u rujnu prošle godine, kliknula je ljubav između kluba, suigrača, Grada i ovog po svemu posebnog Brazilca. To se uskoro vidjelo i na njegovim igrama i rezultatima kluba. Već u prosincu u Dubrovnik nakon dvije sezone stigao prvi trofej i to onaj namjenjen osvajaču domaćeg Kupa, a Perrone je ponio titulu najkorisnijeg igrača.

Nakon što je radi hitnog medicinskog zahvata bio prisiljen preskočiti završni turnir Regionalne lige, vratio se još jači i poveo suigrače u osvajanje hrvatskog prvenstva, a potom kao kruna sezone stigao je i naslov prvaka Evrope s budimpeštanskog Margitszigeta s Perroneom kao najboljim igračem završnog turnira. Svoj je prvi intervju odmah po zavšetku finalne utakmice završio riječima: “Ostajem i dogodine.

Bilo je to znakovito iako je ‘na stolu’ bila ponuda Pro Recca s najvećim iznosom koji se danas u svijetu vaterpola može dobiti. Perronr je na to reagirao na sebi svojstven način: ‘Neke se stvari u životu ne mogu kupiti novcem‘.

Jugova Uprava na čelu s Lukšom Jakobušićem, dogovorila je ostanak Perronea u gradu vaterpola još 2 godine na zadovoljstvo svih jugaša, zadržavajući najuspješniju momčad u povijesti na okupu i stvorila preduvjete za nastavak uspješnog i jakog Juga i u budućnosti

Felipe se javio iz Salvador de Bahíe, kampa brazilske reprezentacije, gdje zajedno s našom reprezentacijom bruse zavšnu formu pred početak Igara.

“Presretan sam što ću još dvije sezone provesti u fantastičnom gradu i klubu i s mojim suigračima koji su prije svega vrhunski ljudi. Nakon protekle sezone koja je bila kao iz snova, bit će puno teže braniti sve te trofeje, ali mi smo pokazali da igrajući kao momčad možemo napraviti velike stvari. Pogotovo iz razloga što smo gotovo svi ostali na okupu što me čini dodatno sretnim”, kazao je Perrone.

“Ispunili smo našu veliku želju o kojoj smo pričali već od početka sezone. Velika je stvar što je dogovor s Felipeom sklopljen na dvije godine jer je tijekom protekle sezone pokazao koliko znači momčadi, a išao bi čak toliko daleko pa rekao i za cijeli Grad jer je toliko dobrog i pozitvnog donio sa sobom. S njegovim ostankom, stavljamo točku na i što se tiče momčadi za sljedeću sezonu, koja praktično ostaje ista osim Bautovića kojemu je istekao ugovor. Ostanak Perronea i Vrlića garancija je motiviranosti za postizanje rezultata na razini prošlogodišnjih.
Momčad koja je osvojila četiri trofeja otvorit će put novoj generaciji jugaša koja će uz njih stasati.” rekao je trener Jug CO Vjekoslav Kobešćak.