FENG SHUI- Kako nam mogu pomoći boje?

0

Feng shui snažno utječe na naš životni i poslovni prostor i to putem boja, ukrasa, biljaka, zvuka , rasvjete i drugih predmeta koji na određeni način oblikuju naš svijet i našu svakodnevnicu.

Neka pravila u primjeni boja mogu se koristiti za postizanje određenih rezultata.

Boje imaju snažan utjecaj na naše psiho – fizičko biće, te pri odabiru odjeće one također imaju jaku ulogu u našem raspoloženju i izazivanju osjećaja kod drugih ljudi.

Zelena boja potiče rast i razvoj, pomaže nam da izađemo iz rutine, nije ju povoljno nositi ako smo jako nemirni ili nervozni.

Plavu boju obucite kada sudjelujete na važnim sastancima , pomaže pri izražavanju i iznošenju stavova i ideja, ako ste depresivni nemojte oblačiti ovu boju.

Žuta je povoljna kada donosimo važne odluke, potiče jasne i bistre misli i fokusira nas na intelekt, ali nije povoljna kad smo bolesni i umorni.

Smeđa je jako dobra kada smo nesigurni ili preplašeni, podiže samopouzdanje kada trebamo pridobiti povjerenje drugih osoba, ali nije dobra za promjene i komunikaciju s tvrdoglavim i snažnim osobama.

Crvena je izvrstan izbor ako želimo privući pažnju na sebe, kada se želimo izdvojiti iz grupe,kada idete na audicije i kod prezentacija.

Roza je nježna boja koja djeluje umirujuće na naše sugovornike, nosite je kada želite smiriti svađe, ljutne i negativne emocije.

Narančasta je povoljna kada želimo unijeti sklad i ravnotežu među kolege, rodbinu i prijatelje jer ona predstavlja kombinaciju strasti crvene i optimizma žute.

Crna simbolizira dubinu i snagu, nosite ju kad želite nametnuti svoj autoritet i ostaviti dojam tajnovitosti.

Siva potiče ravnotežu i sigurnost te je povoljna u situacijama koje izmiču kontroli, ali nikako ju nemojte nositi kada morate pričati o novcu,povišici plaće i unaprjeđenju.

Bijela potiče povjerenje, te postiže dojam da nas drugi vide kao pedantnu i učinkovitu osobu.

Prilagodite boje prigodi i raspoloženju;

Mudra izreka glasi

Svaki dan je prazno platno na koje možemo naslikati sve što poželimo…

Savjete pripremila; Monika Tomić-Ferić, savjetnica za feng shuji

Svi koji žele unijeti pozitivnu energiju u svoj prostor, mogu poslati upit na mail; zmajitigar@gmail.com ili na broj mobitela; 091-500 7940.