FENG SHUI – PREDMETI U DOMU

0

Svi predmeti koje držimo u našoj kući, slike, fotografije, skulpture, nakit, razni suveniri, svijeće, vaze i mnogi drugi ukrasi, imaju svoju vlastitu energiju.
Ti predmeti na različite načine potiču našu podsvijest i time oblikuju kvalitetu energije u prostoru. Zato je jako važno da svoj prostor uredimo s pozitivnim simbolima koji potiču na pozitivan način naš um, tijelo i dom.
Postoje nepovoljni i povoljni predmeti. Nepovoljni predmeti su svi oni koji na bilo koji način uzrokuju nelagodu, bol, napetost, podsjećaju nas na neugodna sjećanja i iscrpljuju nas.
Najčešće su to predmeti i slike koje nas guše i izazivaju tjeskobu, nezadovoljstvo ili nemir svaki put kad ih pogledamo. Često u svom okruženju držimo predmete na koje uopće ne obraćamo pažnju, zatim predmete koji nas podsjećaju na loše razdoblje u životu, razne kolekcije knjiga koje ni ne čitamo, a na podsvjesnoj razini nas mogu „gušiti“ te stvarati nelagodu i tjeskobu.
Jako je bitna simbolika tih predmeta, pogledajte što prikazuju slike koje vise na zidovima? Jesu li neki predmeti oštri i izgledaju zastrašujuće? Najvažnije, kako se osjećamo kad ih gledamo. Nikad nemojte čuvati predmete koji u vama bude negativne emocije.
Povoljni predmeti su oni koji nas vesele, inspiriraju,nasmijavaju i bude u nama jako pozitivne emocije.
Kada se okružimo predmetima koje volimo i koji imaju posebno značenje za nas dobit ćemo dodatnu snagu i pozitivnu energiju u našem domu.
O nama ovisi koji predmeti nam se sviđaju, a koji ne-to je individualni odabir svakog od nas, svi mi volimo imati u okruženju lijepe stvari koje nas vesele i bude pozitivne osjećaje u nama. Ono što nam mora biti cilj – je postavljane što više predmeta koji će poticati našu dobrobit; na koju god stranu da se okrenete, u koju god prostoriju uđete, pozitivni simboli će aktivirati vašu energiju.
To će inducirati pozitivne misli koje pomažu u ostvarenju ciljeva. Iako je poželjno prostor urediti s pozitivnim simbolima,treba zadržati osjećaj za mjeru jer feng shui je umijeće balansa.

Jedna mudra izreka Aurelija Augustina glasi:
…Duša se hrani onim što je veseli…