FENG SHUI- Priča o 5 elemenata!

0

U današnjim savjetima nastavljamo priču o 5 elemenata koji su baza feng shui-a.

Kod uređenja našega stana ili poslovnog prostora, moramo voditi brigu da imamo svih 5 elemenata u prostor, ali u jednakom omjeru. Kada nekog elementa imamo previše tada dobivamo kontra efekt.

Svaki od elemenata ima svoju boju, oblik, stranu svijeta, godišnje doba, dio dana i svoju energiju.

Drvo-simbolizira energiju koja se širi na sve strane, njegovo doba je proljeće, dio dana je jutro, a strana svijeta je istok. Unosimo ga u prostor kroz drveni namještaj, biljke, bambus košare.

Vatra- simbolizira uzlaznu energiju jer njen plamen gori prema gore, njeno godišnje doba je ljeto, dio dana je podne, a strana svijeta jug. Unosimo je u prostor pomoću svjetiljki, kamina, kožnih i sjajnih predmeta.

Zemlja- simbolizira energiju koja kruži, njeno doba je kasno ljeto, dio dana poslijepodne, strane svijeta su jugo-zapad i sjevero-istok. Unosimo je u prostor kroz keramiku, mramor, kamen, pijesak i kristale.

Metal –simbolizirana energiju koja se skuplja prema unutra ,godišnje doba je jesen, dio dana je večer, a strana svijeta zapad. U prostor ga unosimo pomoću metalnih predmeta.

Voda – simbolizira silaznu energiju, njeno doba je zima, dio dana noć, a strana svijeta sjever. Unosimo je u prostor kroz staklene predmete, fontane, akvarije, ogledala, školjke.

Uredite svoj dom ili poslovni prostor prema teoriji 5 elemenat, kako bi oko sebe imali svaku od 5 energija koje simboliziraju naš život i naše okruženje.

Konfucije je davno rekao;

…Ako slijedimo prirodu kao vođu, nikad nećemo zalutati…

Feng shui savjete pripremila Monika Tomić-Ferić.

Svi koji žele upoznati svijet feng shuija mogu poslati upit na mail zmajitigar@gmail.com ili na broj mobitela; 091 5007940