Feng Shui – Siječanj i stres

0
Foto: www.marinagazine.com

Stigao je siječanj, mjesec u kojem nam dolaze na naplatu svi kupljeni pokloni i nepromišljene kupovine od prosinca, a samim tim i stres.
Feng shui, možemo koristiti i za poticanje dobrog raspoloženja, lakše prolaženje kroz teške životne situacije i stresna razdoblja.

U stresnim situacijama feng shui nam može samo dati podršku, ali nije sam po sebi sredstvo za oporavak i liječenje psihičkih i emocionalnim poremećaja.

Stres je stanje unutarnje napetosti, koje nam donosi ubrzani život, postavljanje nerealnih očekivanja, problemi u međuljudskim odnosima i nepromišljeno postupanje u određenim situacijama.

Okružite se plavom bojom jer ublažava stresne reakcije.
Zid u koji često gledamo možemo obojiti u plavu boju ili staviti sliku mora, oceana ili rijeka.
U dnevnu sobu unošenjem plavih ukrasnih jastuka, plavih pokrivača ili zavjesa s plavim detaljima, također stvaramo opuštajuću energiju.

Crvena boja pojačava akciju, užurbanost, dinamičnost, a samim tim i stres, zato nije povoljna u našem okruženju, nakon blagdana možemo maknuti crvene i sjajne ukrase kako bi se umirili i odmorni dočekali proljeće.

Priroda je naš temelj i ona nas uvijek opušta, u svoje prostore unesite što više prirode kako bi stvorili opuštajuću atmosferu.

Zvukovi prirode popravljaju raspoloženje i donose opušteno stanje, zato je poželjno pustiti snimke vode potoka koji teče, ili šum valova oceana te zvuk vjetra ili pjev ptica.

Dani su nam kraći i tmurniji pa stoga upalite aroma lampice i ukrasne svijeće.
Pripremite meku dekicu i topli čaj te opušteni uživajte u siječnju, mjesecu kad priroda miruje pa samim tim možemo i mi, zaslužili smo!

Japanska poslovica nam poručuje;
… Zrno pijeska u oku, može sakriti cijelu planinu…

Savjete pripremila; Monika Tomić-Ferić, savjetnica za feng shui
Ukoliko želite saznati nešto više o feng shui-ju možete poslati upit na mail; zmajitigar@gmail.com ili na broj mobitela; 091 500-7940