FENG SHUI – UREDITE SJEVEROISTOK

0
Foto: www.hswstatic.com

Počela je škola i naši školarci su spremni za nova znanja i vještine, zato donosimo par korisnih savjeta kako urediti područje sjeveroistoka koje se povezuje s elementom zemlja.
Osmo polje ili sjeveroistočni dio povezujemo s učenjem i edukacijom.

Nesigurnost u svoje znanje, nemir, manjak snage za nove početke- pokazatelji su problema u 8.polju. Zatrpano i loše uređeno ovo polje negativno djeluje na učenje, fokus i akademski uspjeh. U ovom dijelu stana ili radne sobe dobro je držati biblioteku, knjige, priručnike, skripte, literaturu raznih tečajeva i sve ostalo što povezujemo s mudrošću i učenjem.

Radni stol i osobno računalo u 8.polju potiču dobro učenje i akademski uspjeh. Kamin ili peć u sjeveroistočnom dijelu jača energiju i pomaže pri učenju i lakšem stjecanju raznih vještina i znanja.

Nekoliko većih kamena donesenih iz prirode koriste se za smirivanje energije u ovom polju. Figurica sove donosi mudrost, dobru koncentraciju i osobni napredak.

Puno žute, narančaste, žuto-smeđe i narančasto-smeđe boje koristite za postizanje stabilne energije.

Učenicima i studentima treba staviti globus, figurice ili slike kornjače, psa i konja te nekoliko kamenčića iz prirode u sjeveroistočni kut sobe ili na radni stol za dobro učenje.

Malo zvono ili vjetreno zvono napravljeno od zemljanih materijala koriste se ukoliko stanari nisu zainteresirani za nove ideje, teško se motiviraju, ne prihvaćaju promjene u životu i nisu skloni novim projektima.

Učite svakodnevno, jer cijeli život je jedna velika škola! Stara kineska poslovica glasi: „Znanje je blago koje svog vlasnika svugdje prati“.

Feng shui savjete pripremila Monika Tomić-Ferić, feng shui savjetnica. Upoznajte svijet feng shui-a, primjenjujući njegove principe kako bi poboljšali kvalitetu svog života. Upit možete poslati Moniki na mail: zmajitigar@gmail.com ili na broj mobitela ; 091 500-7940