FENG SHUI- Vrtovi, balkoni i okućnice

0

Prošlu subotu smo govorili o okolišu koji nas okružuje, a danas ćemo pričati kako urediti vrt i terasu kako bi imali pozitivnu energiju.

Vrt, okućnicu, terasu i balkon možemo pretvoriti u mjesto ispunjeno pozitivnom energijom.

Najvažnije je postići ravnotežu između količine namještaja i biljaka te njihovih dimenzija u prostoru.

Uz namještaj ,najvažniji element za ukrašavanje su biljke.
Biljke simboliziraju rast i razvoj pa je jako važno držati ih zdravima.

One predstavljaju zvučnu barijeru od buke s ulice, a mogu i zakloniti naš prostor od neželjenih pogleda.
Prilikom odabira cvijeća te ukrasnog i začinskog bilja moramo paziti da biljke ne rastu prema dolje, da nemaju trnje i iglice te da imaju ovalne, zaobljene listove.
Najpovoljniji materijali za posude su prirodni; glina, terakota i keramika.

Za male balkone koristimo viseće košare, stare niske ljestve, drvene ili metalne police na koje možemo postaviti lončanice.

Kod većih terasa možemo napraviti sanduke na kotačima u kojima je posađeno raznobojno mirisno bilje te ga prema potrebi pomicati poput malog paravana po terasi.

Biljke uvijek posadite da stvaraju zaobljene, vijugave forme.

Od jakog sunca i nepoželjnih pogleda koristimo visoke biljke, tende, rolete od bambusa ili pamučnog platna te drvene pergole uz koje ćemo posaditi biljku penjačicu.

Vanjske prostore treba držati urednima, ne smiju biti zarasli i puni otpada kao odlagalište jer će to dovesti do ustajale energije koja loše djeluje na život stanara, te stagnacije i kretanja prema naprijed.

Vrt, okućnica, terasa i balkon trebaju imati pozitivnu energiju, kako bi se osjećali ugodno te s veseljem provoditi vrijeme s obitelji i prijateljima.

Monet je još davno rekao; …“Moj vrt je moje najljepše remek-djelo“…

Korisne savjete iz feng shuija pripremila je Monika Tomić-Ferić, feng shuiji savjetnica.

Ukoliko vas zanima nešto više o feng shuiju, možete poslati upit Monika na mail; zmajitigar@gmail.com ili na broj mobitela; 091 500 7940.