Na FESB-u humanitarni turnir za splitske vatrogasce

0
Foto: CROPIX/Ante Cizmic

Na splitskom FESB-u večeras u 18,30 sati počinje humanitarni malonogometni turnir u kojem će se prikupljati pomoć za Vatrogasnu zajednicu Splitsko-dalmatinske županije.

Turnir organizira Hrvatska humanitarna udruga Cro Unum koju vodi hrvatski genetičar i nekadašnji ministar znanosti Dragan Primorac. Članovi udruge Cro unum na to su se odlučili nakon velikog požara koji je pogodio Split i okolicu.

Svjedočili smo herojskim naporima naših vatrogasaca koji su u zadnjem trenutku zaustavili širenje požara i spriječili katastrofalne posljedice širokih razmjera.  S obzirom na to da je ovogodišnja protupožarna sezona počela velikim požarima, već sada su iscrpljena golema sredstva i resursi namijenjeni za gašenje požara i svaka pomoć našim vatrogascima je u ovim trenucima više nego potrebna, navodi udruga u svom pozivu.

Na teren će istrčati članovi Hrvatske humanitarne udruge Cro Unum, Humane zvijezde i veterani GNK Dinamo i HNK Hajduk. Sva prikupljena sredstva bit će donirana Vatrogasnoj zajednici Splitsko-dalmatinske županije, a tijekom trajanja humanitarne akcije sredstva će se moći uplatiti putem računa Hrvatske humanitarne udruge Cro Unum otvorenog u PBZ-u posebno za ovu prigodu. Broj računa je HR 3423400091510878116.

Na Humanitarnom malonogometnom turniru nastupit će niz poznatih osoba iz javnog života kao i proslavljenih sportaša među kojima su Ivan Buljan, Ivica Šurjak, Ivan Gudelj, Nenad Pralija, Nikica Cukrov, Darko Miladin, Hrvoje Vejić, Ivica Mornar, Franjo Arapović,  Dubravko Šimenc, Igor Štimac i niz drugih.