Filip Grgić izborio Olimpijske igre

0

Hrvatski taekwondoist Filip Grgić izborio je nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, osvojivši srebrnu medalju u kategoriji do 68 kg na kvalifikacijskom turniru u Istanbulu.

Tako je postao prvi hrvatski muški olimpijac u taekwondou. Nekadašnji svjetski prvak i dvostruki prvak Evrope, ostvario je tri pobjede na putu do finala gdje je bolji od njega bio prvi nositelj turnira Poljak Karol Robak s 22:7. U osmini finala Grgić je svladao reprezentativca BIH Emira Kaljanca sa 6:3, a potom je u četvrtfinalu u dramatičnoj borbi zlatnim bodom sa 7:6 dobio Izraelca Ilana Braginskog. Polufinalna borba donosila je Grgiću plasman na Olimpijske igre, a u njoj je svladao reprezentativca Srbije Damira Fejzića s uvjerljivih 16:9.

Lovre Brečić u kategoriji do 58 kg u prvom kolu je tijesno izgubio od Moldavca Stepana Dimitrova sa 5:6. U kategoriji do 67 kg Splićanku koja nastupa za Makedoniju Petru Matijašević i Korčulanku koja se bori za Sloveniju Franku Anić zaustavila je prva nositeljica,Azerbejdžanka Farida Azizova. Petru u osmini finala, Franku u polufinalu. Matijašević je prethodno pobijedila Armenku Izabel Warzhapetian,a Anić Litvanku Gerdu Gaižauskaite i Španjolku Martu Calvo Gomez.