Francuska pobjedom otvorila Euro

0
Foto: -2

Utakmicom FrancuskaRumunjska na Stade de Franceu započelo je Europsko nogometno prvenstvo. Francuzi su pobijedili 2:1.

Rekordene 24 reprezentacije su podijeljenje u šest skupina po četiri,a Hrvatska se nalazi u skupini D s Turskom, Češkom i braniteljem naslova Španjolska. Po dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine uz četiri trećeplasirane izborit će nastup u osmini finala koje započinje 25. lipnja. Vatreni svoj prvi nastup imaju u nedjelju, 12. lipnja u 15.00 sati u Parizu protiv Turske Fatiha Terima.

“Možemo vjerovati u našu reprezentaciju, imamo spoj mladosti i iskustva, svi igramo u velikim klubovima i većina nas je imala odlične sezone. Optimisti smo pred početak Eura, treba se skupiti i problema neće biti”, izjavio je jedan od stožernih igrača reprezentacije Hrvatske Ivan Rakitić.

“Predosjećaj je dobar. Kao i prije svake utakmice nadamo se najboljem ali ne mogu reći da već sada postoji neka nervoza. Mislim da će se pozitivna nervoza ili trema pojaviti kada dođemo u Pariz, vidimo teren i odradimo trening”, kazao je Vedran Ćorluka.

Euro nam je najavio bivši igrač, trener i sportski direktor Hajduka Goran Vučević.

“Sigurno je da nas očekuje velika neizvjesnost jer ima puno kvalitetnih reprezentacija. Prvak Engleske ove sezone potpuno je neočekivano postao je Leicester, to je dokaz da je teško davati konkretne prognoze. Na Euru će bilo koga biti teško pobijediti,a ja se nadam da će biti puno dobrih utakmica i nekih noviteta u igri. Ima puno reprezentacija koje kandidiraju za naslov prvaka Evrope, tu su prije svih Njemačka, domaćin Francuska i Španjolska, kazao je Vučević.

Gdje vidite Hrvatsku ?

“Realno je očekivati da naša reprezentacija prođe skupinu,a onda je sve otvoreno. Imamo puno igrača koji su ove sezone igrali odličan nogomet na visokom nivou. U medijima se često piše i govori kako Hrvatska ima najbolji vezni red i da bi mogla biti favorit iz sjene, čak otići do kraja. Treba ići utakmicu po utakmicu,a najvažnije je ući u osminu finala”, kazao je za Radio Dalmaciju Goran Vučević.