Francuz Pierre Gasly senzacionalni pobjednik Velike nagrade Italije u Monzi

0

Francuz Pierre Gasly senzacionalni je pobjednik Velike nagrade Italije u Monzi, osme utrke sezone Formule 1. Prva je to pobjeda u povijesti za novu momčad Alpha Tauri koja je do sada imala ukupno 20 osvojenih bodova, a sad ih je Gasly osvojio 25. U završnom je krugu odolio napadu Španjolca Carlosa Sainza  u McLarenu . Treći je bio Kanađanin Stroll u Racing  Pointu, četvrti Britanac Norris u McLarenu, a peti Finac Bottas u Mercedesu.

Vodeći u ukupnom poretku, Briitanac Hamilton u Mercedesu, kažnjen je zbog nedozvoljenog ulaska u boks pa je sredinom utrke pao s prvog na posljednje mjesto. Na kraju je izborio 7. mjesto i odvezao najbrži krug što mu je donijelo dodatni bod. Ferrari je doživio debakl na domaćem terenu. Vettel je rano morao odustati dok se Leclerc  u 25. krugu, nakon što se probio na 4. mjesto, zabio u zaštitni zid nakon čega je utrka bila prekinuta na pola sata.

Hamilton ima 164 boda, Bottas 117, a Verstappen u Red Bullu, koji je danas odustao, 110. U poretku konstruktora Mercedes ima ,281 a Red Bull je ostao na 158 bodova. Slijedi još jedna utrka u Italiji, Velika nagrada Toscane. Formula 1 će se prvi puta voziti na stazi Mugello.