Freemasonsi, MTV i Dr. Kucho otvaraju ljeto splitskog „Imperiuma“

0

Na svjetski Dan glazbe počinje prva ljetna sezona kluba Imperium u splitskoj luci i to, trodnevnim elektronskim festivalom od 21. do 23. lipnja. Prvu večer nastupiti će vodeći svjetski remixerski dvojac Freemasons pod vodstvom Russell Smalla, drugu – glazbeni brend MTV i DJ Chris Twist koji priprema obilje mash-up hitova, a posljednju večer dašak balearskog house ugođaja donijet će višestruko nagrađivani španjolski producent Dr. Kucho! Zajednički sa partnerom u studiju James Wiltshireom suradnju Freemasonsi su započeli prije šest godina i od tada se ne silaze sa svjetskih top lista brojnim remixevima koji su ih i proslavili, ali također i zbog svojih vlastitih hitova kojima su zaradili mnogobrojne vrijedne nagrade te bili nominirani za prestižnu nagradu Grammy. Poznati su zbog svog korištenja uzoraka i elemenata iz klasičnih klupskih / dance i disco pjesama te spajanja istih s novim zvukovima suvremenih plesnih žanrova. Mjesečnu rezidenciju će imati MINISTRY OF SOUND počevši od 29. lipnja. Svoju tjednu rezidenciju svake subote potvrdila je britanska disco house izdavačka kuća i glazbeni brend HED KANDI od 30. Lipnja do 25. kolovoza. U sklopu ljetne turneje Imperium će posjetiti i klub SPACE IBIZA sa svojim rezidentom Danny Marquezom. Od drugih gostiju nastupe su za sada potvrdili Tom Novy, Arno Cost, StoneBridge, Jean-Claude Ades, Milk & Sugar, Beatshakers, a od domaćih imena Aldo Morro, D and G i Dave Jam. Ambijent Imperiuma je magičan: „dok plešete oko Vas uplovljavaju i isplovljavaju brodovi te se osjećate kao na krstarenju. Središnje mjesto ovog vrtloga je magični plesni podij ukrašen s preko 80 malih i velikih disko kugli, zvjezdano nebo, laserska, RGB i LED rasvjeta te ljetna terasa s pogledom na Split i obližnje otoke. Imperium, bez sumnje vlada šarmantnim stilom te cjelovitim doživljajem i atmosferom“. Trodnevne festivalske ulaznice mogu se kupiti već sada u Imperium Lounge Baru po promotivnoj cijeni 90 kn.

BIOGRAFIJE

FREEMASONS
Zajednički sa partnerom u studiju James Wiltshire-om suradnju Freemasonsi su započeli prije šest godina i od tada se ne silaze sa svjetskih top lista brojnim remixevima koji su ih i proslavili, ali također i zbog svojih vlastitih hitova kojima su zaradili mnogobrojne vrijedne nagrade te bili nominirani za prestižnu nagradu Grammy. Dvojac je postao jednim od najpoznatijih izvođača u UK zahvaljujući svojim remiksevima velikih umjetnika poput Beyoncé, Kelly Rowland, Kylie Minogue. Poznati su zbog svog korištenja uzoraka i elemenata iz klasičnih klupskih / dance i disco pjesama te spajanja istih s novim zvukovima suvremenih plesnih žanrova. Nastupali su širom svijeta, a u Hrvatskoj mnogo puta, međutim u Splitu nikada do sada, pa je ovo svojevrsna premijera.

DR. KUCHO!
Nakon dva desetljeća prisustva u glazbenoj industriji nitko ne može zaboraviti na španjolsku house senzaciju Dr. Kucha! Poznat je masama kao dugogodišnji DJ i producent sa preko 300 vlastitih izdanja, remixa i obrada a svoje “fanove” ne prestaje iznenađivati odličnim radovima iz dana u dan. Od 1993. do danas bilježi izdanja između ostaloga za Sony, Virgin, Defected, Pacha, Spinnn’, Africanism te vlastiti Disc Doctor a svojim jedinstvenim house zvukom dobio je puno veću pozornost i broj slušatelja diljem zemlje od Europe do južne Amerike. Pjesmama “Belmondo Rulez, Hallelujah, Lies to Yourself, Cant Stop Playing i Patricia Never Leaves The House” udario je temelje house glazbi i doveo španjolsku scenu na visok nivo. Kuchova popularnost je rasla brzo te mu DJ Magazine daje titulu neospornog kralja španjolske house glazbe. Kada je 2006.g. hit ‘Hallelujah’ poharao službenu top listu na Malti te u istom tjednu bio ispred Shakire, Madonne i Justin Timberlakea, bez dvojbe Kucho je postao svjetska priča. Obrade radova koje u originalu potpisuju U2, Cramberries, Portishead ili Michael Jackson dokaz su koliko je praktički svoj studijski rad odveo do savršenstva.

IMPERIUM
U srcu splitske gradske luke, na prvom katu trajektnog terminala, smjestio se Imperium, ekskluzivni restoran, lounge bar, slastičarnica te moderno uređen noćni klub. Bilo da se radi o poslovnom ručku ili gala večeri, degustaciji kave i slastica, te mogućnosti da navečer ostanete zaplesati u istom ambijentu, Imperium je višenamjenski ugostiteljski objekt koji se može prilagoditi zahtjevima gostiju većih ili manjih grupa, VIP večera, korporativnih evenata. Prozračan noćni klub, mamac je za sve generacije te oduzima dah interijerom, udobnim separeima i jedinstvenim pogledom prema otocima ili gradu Splitu.. Dok plešete oko Vas uplovljavaju i isplovljavaju brodovi te se osjećate kao na krstarenju. Središnje mjesto ovog vrtloga gdje se sa zadovoljstvom možete opustiti i osloboditi od stresa je magični plesni podij ukrašen s preko 80 malih i velikih LED disko kugli, zvjezdano nebo, laserska, RGB i LED rasvjeta. Imperium bez sumnje vlada šarmantnim stilom te cjelovitim doživljajem i atmosferom.
www.imperium.hr