FROOOM filmske radionice: besplatne matineje za mlade!

0

U gradskom kinu Sinj prikazuju se dvije besplatne matineje za mlade i sve koji se tako osjećaju.

Utorak, 28. kolovoza u 11 h “Djeca Vukovi” (2012.)

Animirani film japanskog redatelja i animatora Mamoru Hosoda prati majku i njeno dvoje djece u svakodnevnoj borbi za život nakon iznenadnog nestanka oca. Osim nestanka oko svega isprepliće se još jedna poput vuka velika tajna. “Djeca-vukovi” je vrlo slojevit film koji funkcionira na razini za svaku generaciju. Film je osvojio japanski ekvivalent Oscaru, Japan Academy Prize za Najbolji animirani film 2013. godine.

Četvrtak, 30. kolovoza u 11 h “Los Bando” (2018.)

Pustolovni i zabavni film Norveško Švedske koprodukcije “Los Bando” vodi nas kroz avanturu zajedno s mladim norveškim muzičarima preko cijele Norveške kako bi sudjelovali na nacionalnom rokerskom prvenstvu. Utrka je to s vremenom, policijom i roditeljima. Želja je velika, brzina još veća, ali prepreke mogu biti još veće – hoće li Bend stići na vrijeme?

Ova dva filma ekskluzivno donosi Frooom, filmska radionica za djecu i mlade koja se održava u prostoru Kulturno umjetničkog središta Sinj u organizaciji udruge Bacači sjeniki i partnera: Savez udruga Klubtura/Clubture network, S.K.U.P, Kulturno umjetničko središte Sinj i Gradsko kino Sinj. Donatori: Ministarstvo kulture RH, Zaklada “Kultura nova” i Grad Sinj.

Inače, u tijeku su filmske radionice za djecu od 8 – 15 godina, u Sinju, u Alkarskim dvorima. Sve detalje pronađite na: http://www.frooom.eu/