Futsal: Francuska-Hrvatska 1:1

0
Foto: hns-cff.hr

Hrvatska malonogometna reprezentacija odigrala je 1:1 s Francuskom u Orchiesu u prvoj utakmici doigravanja za Europsko prvenstvo u Sloveniji.

Alla je doveo Francusku u vodstvo u 7. minuti, a izjednačio je Jelovčić u 34. Uzvrat će se igrati 26. rujna u Dubrovniku.

Hrvatska je od početka utakmice preuzela inicijativu, dva udarca Jelovčića i jedan Sutona odbio je francuski vratar Haroun. Domaći su svoju veliku priliku dočekali na isteku 5. minute. Dva su domaća igrača krenula s centra prema našem golu, Mouhoudine je uposlio Belhaja, ali je Luketin spriječio siguran pogodak. U sedmoj minuti domaći su poveli. N’Gala je pucao, Luketin odbio u korner, nakon kojeg je Alla ostao nečuvan u našem kaznenom prostoru i lakoćom poentirao.

U 8. minuti velika prilika za izjednačenje. Prekršajem je na desnoj strani na 8 metara zaustavljen Grcić, Jelovčić je odigrao uigranu kombinaciju s Marinovićem nakon čijeg se udarca lopta vratila Jelovčiću, a Franko je pogodio suprotnu, desnu stativu Harouna. U sljedećoj minuti Haroun je dva puta spasio svoja vrata. U 12. je obranio i udarac Novaka.

Došli su potom i domaći do daha. Luketin je zaustavio udarce Belhaja i Mouhoudinea, a Mouhoudine je nakon kornera uzdrmao okvir gola. U 16. minuti opet je Novak tukao, a Haroun bio na mjestu. Baš kao i u sljedećoj akciji u kojoj je Marinović s lijeve strane idealno uposlio Jelovčića na drugoj stativi. Na ulasku u zadnje dvije minute, Perićev je udarac iz okreta sa 7 metara skrenut u korner. S druge strane Mohammed nije iskoristio grešku Kanjuha, tukao je pored gola. Francuska je tako na poluvrijeme otišla s minimalnom prednošću, zahvaljujući većoj agresivnosti (omjer prekršaja 5-2) i 8 obrana svog vratara Harouna (Luketin je imao tri intervencije).

U nastavku je u 24. minuti Suton dao na lijevu stranu za Jelovčića koji je iz dobre pozicije neprecizno pucao. Minutu kasnije Haroun je njegov udarac s lijevog krila skrenuo u korner.  U 30. je Suton prošao Harouna, iz mrtvog kuta s lijeve strane ubacio loptu pred gol, ali nitko ga od suigrača nije pratio. S druge strane je Mohammed nakon kornera volejem s lijevog krila snažno pucao preko gola. U 32. minuti Luketin je obranio dva dalekometna pokušaja Francuza. U 33. je i vratar Haroun otišao na protivničku polovicu i zapucao, a Luketin odbio u korner.

U 34. minuti napokon je Haroun kapitulirao. Jelovčić je pored Belhaja našao prostor za udarac i pogodio po sredini vrata, kroz noge domaćeg čuvara mreže.

Mogli su domaći u završnici doći do pobjede. Tri i pol minute prije kraja Luketin je obranio udarac Mouhoudinea, a nakon prekršaja Sutona na Mohammedu Gasmi je pogodio vratnicu.