Futsal: Hrvatska spremna za izazove

0

Hrvatska malonogometna reprezentacija odigrat će dvije pripremne utakmice s Japanom uoči kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Osijeku i Futsal Eura u Beogradu.

Japan je završna glazura gdje bi trebali doći do konačnog spiska igrača za Osijek i Beograd. Okupljamo se u petak u Zagrebu, prva je utakmica u nedjelju u Varaždinu, druga u utorak u Osijeku gdje ostajemo na pripremama do početka kvalifikacija. Hrvatska od 2000. nije igrala na Svjetskom prvenstvu, posljednjih smo godina dosta podigli letvicu i sad se od nas očekuje taj korak naprijed. Znamo da će biti teško, ali sve ćemo napraviti da Hrvatsku vratimo i na svjetsku pozornicu, rekao je za Radio Dalmaciju izbornik Mato Stanković.

Igramo s Bjelorusijom, svi misle da ćemo ih lagano pobijediti, a Nacional s reprezentativcima Hrvatske, Crne Gore i Slovenije ispao je od njihovog predstavnika u Ligi prvaka. Azerbajdžan je bio treći u Europi, reprezentacija im je sastavljena od brazilskih igrača. Ali mi smo domaćini i nadamo se dobrom rezultatu, zaključio je Stanković.

Poslušajte cijeli razgovor s hrvatskim malonogometnim izbornikom.

Hrvatska će kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Osijeku otvoriti 10. prosinca protiv Bjelorusije (19.30), dan kasnije se sastaje sa Švedskom (20.00), a 13. prosinca će igrati protiv Azerbajdžana (19.30). Dvije prvoplasirane reprezentacije ulaze u doigravanje koje je na programu 22. ožujka i 8-12. travnja. Tako će se dobiti 7 europskih predstavnika koji će nastupiti na Svjetskom futsal prvenstvu u Kolumbiji (14.09.-02.10.2016.)