FUTSAL: Novo vrijeme protiv Omonije

0

Utakmicom Shkupi – Leo u utorak u 18 sati u Gradskoj dvorani u Makarskoj počinje turnir skupine 6 Glavne runde Lige prvaka. Nakon njih u 20.30 igra domaćin Novo Vrijeme Apfel protiv Omonije.

U predvečerje turnira u hotelu Park podno Biokova održana je konferencija za medije s trenerima četiriju sudionika.

Trener domaće momčadi Tomislav Horvat je rekao:

Stanje u momčadi je super i jedva čekamo početak. Nadamo se da ćemo uz pomoć publike doći do pobjede. Samo je prolaz uspjeh, a iako sam s momčadi odradio tek nekoliko treninga imamo kvalitetu i moramo proći dalje.

O suparnicima je kazao:

Shkupi ima puno makedonskih reprezentativaca, Leo Brazilaca, a Omonia je dobro posložena momčad koju smo kvalitetno analizirali. Trenutno je fokus samo na Omoniji, dok ćemo ostale dvije momčadi vidjeti uživo ovdje.

Horvat, koji je kao trener već sudjelovao u Ligi prvaka, zahvalio je upravi na ukazanom povjerenju i otkrio kako će njegova momčadi igrati.

Forte mora ostati agresivnost, želja, borba i igranje za publiku.

Prvog suparnika Makarana vodi trener Costas Christodoulou koji je kazao:

Sretni smo što smo tu, u zemlji koja voli futsal. Čestitam vašoj reprezentaciji na srebrnoj medalji na Europskom prvenstvu do 19 godina. Imate svijetlu budućnost.

Dodao je kako je njegova momčad pomalo umorna od dugog putovanja i kako ne spadaju među favorite.

Imamo ozlijeđene igrače i glavno nam je skupljati iskustvo te razvijati naše domaće igrače. Novo Vrijeme je vrhunska momčad s jakim međunarodnim igračima, a uz to su i domaćini. Mi smo tu da uživamo, ali ćemo se boriti i nastojati pomrsiti račune drugim momčadima.

Riječ je dobio i trener Lea Vjačeslav Vladjuščenko:

Naša momčad prvi put igra u ovoj konkurenciji, a suparnike sam gledao na internetu i nadam se da će nam to pomoći. Novo Vrijeme je glavni favorit skupine.

S konstatacijom da je Novo Vrijeme najbolja momčad skupine slaže se i trener Shkupija Zoran Lekič koji je otišao korak dalje rekavši:

Novo Vrijeme će bez konkurencije osvojiti skupinu!

Prisjetio se kako je u Makarskoj bio prije 30 godina na odmoru i nastavio:

Već smo postigli uspjeh plasmanom u ovu fazu. Postojimo tek pet godina i u kratkom periodu napravili smo dobre rezultate. Novo Vrijeme je u prednosti ne samo zbog domaćeg terena, već i kvalitete. Mi smo amateri, liga nam nije jaka, a ovdje smo došli oslabljeni. Jedan nam je igrač otpao zbog obveza na poslu, trojica su nam otišla u odnosu na ljeto, a dvojica su ozlijeđena.

Za kraj je rekao:

Ljudski je boriti, i borit ćemo se, a nama bi jedna pobjeda bila velik uspjeh.

Nakon službenog dijela druženje je nastavljeno u hotelu Park prigodnim partyjem dobrodošlice za sve sudionike i goste. Ulaznica je u prodaji ostalo još jako malo, a prijenosi svih utakmica Novog Vremena bit će u programu HNTV-a.

LIGA PRVAKA, SKUPINA 6 GLAVNE RUNDE (MAKARSKA)
Utorak 8.10. Shkupi – Leo Futsal (18), Novo Vrijeme Apfel – Omonia (20.30)
Srijeda 9.10. Omonia – Shkupi (18), Novo Vrijeme Apfel – Leo Futsal (20.30)
Petak 11.10. Leo Futsal – Omonia (18), Novo Vrijeme Apfel – Shkupi (20.30)