Gibonni na komemoraciji: Kapetane sve je kako triba

0

Hrvatska se oprašta od legendarnog Olivera Dragojevića. U splitskom HNK-u održana je komemoracija, dok će se posljednji ispraćaj održati u 18:50 na splitskoj Rivi.

Na komemoraciju u kazalištu od velikana hrvatske glazbene scene oprostili su se glazbenici, njegovi najbliži suradnici, u nazočnosti obitelji, državnog vrha i mnogobrojnih Oliverovih poštovatelja. Posebno emotivan bio je Gibonni koji je među ostalim kazao “Meni je ova vijest bila kao da se užga Marjan” – rekao je.

“Rekao je da je on na svome brodu i kapetan i sluga” prisjeća se Gibonni. Mislio je na svoj brod Marko, objašnjava. “Ali svi koji smo mu prijatelji znamo da je to istina u svim drugim segmentima života. I u njegovoj muzici i kakav je bio u društvu. Prvi, a za sebe uvijek zadnji”.

“Želija bi reći svome kapetanu da je sve kako triba i da je svo ovo more samo za te” – kroz suze je rekao Gibonni.

Javnosti se obratio i autor tekstova mnogih Oliverovih skladbi Jakša Fiamengo: “Teško se s tobom rastati. Tvoj odlazak nismo mogli spriječiti, ali možemo spriječiti da odeš iz našeg srca.”

Na komemoraciji je govorio i direktor Splitskog festivala, Tomislav Mrduljaš, a na kraju svi okupljeni uglas su otpjevali “Vjeruj u ljubav”.

U splitsko kazalište stigao je i državni vrh, na čelu s Kolindom Grabar-Kitarović i Andrejem Plenkovićem.