Glazbeno dramska posveta Ksenije Prohaske velikanima francuske šansone

0
Foto: PR

Ne ostavljaj me – Ne me quite pas naziv je glazbeno-dramske priče koju će Ksenija Prohaska, nacionalna dramska prvakinja Hrvatskog narodnog kazališta Split izvesti na 66. Splitskom ljetu u prostoru Meštrovićeva Kaštilca u ponedjeljak 3. kolovoza s početkom u 21h. Ksenija Prohaska nastupit će uz glazbenu pratnju pijanistice Irine Smirnove i Joška Koludrovića koji će svirati harmoniku i klavir.

Večer je to posvećena velikanima francuske šansone Edith Piaf i Jacquesu Brelu.

Ovakvu sam predstavu s pjesmama i pričom o životu Edith Piaf već mnogo puta izvodila u Hrvatskoj i inozemstvu na nekoliko jezika. Za ovu priliku odlučila sam obogatiti program i opusom Jacquesa Brela, kaže Prohaska.

Glazbeni dio je kombinacija pjesama Piaf, Brela i još nekih francuskih šansonijera. Nacionalna dramska prvakinja splitskog HNK Ksenija Prohaska glumica je dobro poznata po svojim iznimnim vokalnim sposobnostima, čemu je publika svjedočila u brojnim njenim predstavama kao što su kultna ‘Marlene Dietrich’, predstava začuđujuće dugovječnosti, pa ‘Billie Holiday’, ‘Priča o Edith Piaf’ sve do najsvježijeg naslova, hit-mjuzikla splitskog teatra ‘Bambina’.

Ksenija Prohaska je kazališna, televizijska i filmska glumica s dugogodišnjom karijerom u Hollywoodu. Rođena je u Splitu. Diplomirala je na zagrebačkoj Akademiji dramskih umjetnosti 1980. Njezin prvi angažman bio je u Drami zagrebačkoga HNK, 1987. odlazi u Los Angeles, gdje nastupa u kazalištima, na filmu i televiziji, da bi stalnom članicom splitske Drame postala 1999. Odlukom ministra kulture Republike Hrvatske Kseniji Prohaski 2015. dodijeljen je status nacionalne dramske prvakinje.