Grabar-Kitarović ušla u MOO!

0
Foto: Facebook

Bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na zasjedanju Skupštine Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) izabrana u članstvo organizacije koja je na čelu olimpijskog pokreta, a bivšu hrvatsku predsjednicu za tu je dužnost predložio predsjednik MOO-a Thomas Bach.

U svom ću se djelovanju zauzimati za promoviranje olimpijskih vrijednosti i posvećenosti olimpijskom pokretu – izjavila je Kolinda Grabar Kitarović, zahvaljujući na ukazanom povjerenju nakon što je kao četvrta osoba i prva žena iz Hrvatske izabrana za članicu Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO).

Donedavna hrvatska predsjednica taj je prestižni status zavrijedila uvjerljivom većinom (86 glasova za i 3 protiv) na 136. sesiji MOO-a, održanoj videovezom. Prije nje Hrvati u članstvu MOO-a su bili „otac našeg olimpizma“ Franjo Bučar od 1920. do smrti 1946. godine, potom Boris Bakrač od 1960. do 1987. (uz još dvije godine počasnog članstva) te Antun Vrdoljak, koji je u aktivnom članstvu bio od 1995. do 2011. godine, a počasni član MOO-a još je i danas.