Grad Čapljina i USAID podržavaju žensko poduzetništvo

0
Foto: Radio Dalmacija

Dr. Smiljan Vidić gradonačelnik Čapljine, zajedno s Zerinom Selimović, predstavnicom USAID-a /PPMG, u Čapljini je potpisao ugovore o dodjeli sredstava za pokretanje i razvoj poslovanja s korisnicama Marijom Matić-Limov, Majom Pažin, Ivom Borovac i Suzanom Vegar u okviru Fonda za razvoj poduzetništva žena u Čapljini, koji se provodi u suradnji s USAID-ovim Programom podrške marginaliziranim grupama.

USAID-ov Program podrške marginaliziranim grupama u suradnji s Gradom Čapljina osigurao je za ove 4 korisnice ukupno 40.000 KM za pružanje podrške u pokretanju i razvoju biznisa žena iz marginaliziranih grupa.

Pored financijske podrške, koja je u jednakom omjeru osigurana iz proračuna Grada Čapljine i sredstvima programa USAID/PPMG korisnicama će biti pružena stručna i mentorska podrška tijekom prve godine poslovanja i razvoja poslovanja.

Korisnice će svoje poslovanje pokrenuti u oblasti uslužnih djelatnosti, te će zajedno s Službom za lokalni ekonomski razvoj i europske integracije Grada Čapljine i USAID-ovim savjetnicima u narednih godinu dana aktivno raditi na ostvarenju i materijalizaciji svojih poslovnih planova te ih uspostaviti na stabilnim osnovama za budućnost.

Grad Čapljina kroz ovaj program želi i dalje jačati ulogu žene u društvu i podržati ih u pokretanju poslovanja, samoupošaljavanja i otvaranja novih mogućnosti kroz proširenje poslovanja kako bi u današnjem vremenu osigurali otvaranje novih radnih mjesta te osigurali egzistenciju za sebe i za svoju obitelj. Na ovaj način, zajedničkim snagama s USAID-om, podržava se razvoj ženskog poduzetništva.