Grad i Sveučilište zajedno na programima inkubacije i edukacije

0

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara i rektor splitskog Sveučilišta prof.dr.sc. Dragan Ljutić potpisali su danas u Gradskoj upravi  Ugovor o poslovnoj suradnji na provedbi mjera oporavka gospodarstva grada Splita uslijed pandemije COVID 19. Riječ je o Programu inkubacije i edukacije za razvoj poduzetništva i start-upova u visokotehnološkim industrijama za što je u Proračunu  osigurano 970.000,00 kn za potpore subjektima malog i srednjeg poduzetništva .

Sredstva za provedbu ove mjere Grad Split će doznačiti Sveučilištu u Splitu koje će  pripremi Pravilnik o uvjetima, kriterijima i postupcima za dodjelu potpora male vrijednosti, provesti postupke dodjele na način da kompletan iznos sredstava dodijeljenih od strane Grada Splita prenese na krajnje korisnike – poduzetnike i start-upove  sa sjedištem u Splitu.

Potpisanim Ugovorom realizirat će se jedna od mjera u sklopu gospodarskog oporavka grada uslijed pandemije Covid 19 predstavljenih u travnju ove godine od strane financijsko-gospodarskog tima gradonačelnika Andre Krstulovića Opare.

Grad Split prepoznaje Sveučilište kao strateškog partnera koje svojim programima inkubacije i edukacije u sklopu Tehnološkog centra u Spinutu može pomoći u promjeni smjera gospodarstva od  monokulture turizma prema visokotehnološkim industrijama.

Uz gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu i rektora Sveučilišta u Splitu, prof.dr.sc. Dragana Ljutića potpisivanju Ugovora su nazočili zamjenik gradonačelnika,  Nino Vela, gradonačelnikov savjetnik Krešimir Budiša i ovl. pročelnica Službe za gospodarstvo, obrtništvo i turizam, Ela Žižić.