Grad poziva investitore i građevinare: Do 3. ožujka podnesite zahtjeve za dozvolu rada tijekom ljeta 

0

Grad Split poziva investitore i izvođače građevinskih radova da upute svoje zahtjeve za izvođenje građevinskih radova tijekom ljeta, koji važećom Odlukom o zabrani izvođenja radova nisu dopušteni, kako bi o njima mogli raspravljati i eventualno dati suglasnost gradski vijećnici na predstojećoj sjednici Gradskog vijeća u ožujku.

Podsjećamo kako prema važećoj Odluci o zabrani izvođenja radova koju je donijelo Gradsko vijeće, u skladu sa Zakonom o gradnji i uz prethodno mišljenje Turističke zajednice Grada Splita, zabrana izvođenja radova za tri ljetna mjeseca odnosi se na određena područja grada, točnije gradske kotare Grad, Varoš, Lučac-Manuš, Bačvice i Meje te područje južno od ulice I. Zajca, od ulice B. Bušića, Bračke ulice, ulice Ispod sv. Lovre, Makarske ulice, Vinogradske ulice, ulica Put Duilova do granice s područjem naselja Stobreč do mora, Stobreč i Slatine. Bitno je naglasiti kako se zabrana propisana ovom Odlukom odnosi samo na zemljane radove i radove na izgradnji konstrukciji građevine, a svi ostali radovi, sukladno Zakonu, mogu se izvoditi i za vrijeme trajanja zabrane. Također, Gradsko vijeće Grada Splita svake godine odobrava izvođenje radova i za vrijeme zabrane za projekte od značaja.

Budući da u narednom razdoblju slijedi raspuštanje ovog saziva Gradskog vijeća, a konstituiranje sljedećeg saziva očekuje se tek u drugoj polovici lipnja, pozivamo investitore i građevinare da svoje zahtjeve predaju do 3. ožujka kako bi ih gradske službe pripremile za sljedeću sjednicu.