Grad Split kupuje Hvidru

0
Foto: Radio Dalmacija

Splitska gradska uprava odlučila je kupiti tvrtku Hvidra d.o.o za pet milijuna kuna te osnovati novo gradsko komunalno poduzeće koje će se zvati Split parking.

Bavit će se održavanjem javnih parkirališta, odnosno pauk-službom. U novom komunalnom poduzeću zaposlit će se 120 djelatnika Hvidre.

Čelnik splitske Hvidre Mario Tomasović izjavio je za Radio Dalmaciju kako smatra da je to dobar potez jer se Hvidra d.o.o bavi istom djelatnošću kao i buduća tvrtka Split parking.

Tomasović navodi kako u Splitu kronično nedostaje tisuće parking mjesta te da je riječ o velikom komunalnom, prometnom, ali ekonomskom i socijalnom problemu o kojem grad mora povesti računa. Prijedlog treba podržati Gradsko vijeće na sjednici za tjedan dana.

Gradski vijećnik s nezavisne liste Pametno Jakov Prkić smatra da je suludu da Grad Split daje pet milijuna kuna za trgovačko društvo kojemu je grad već pomagao, kupili prvo pauk vozilo te im dodijelili gradske površine za parkirališta i garaže. Napominje da je Grad Hvidru već dva puta spasio od stečaja. Da je tu iti malo razmišljanja mi bi preuzeli tvrtku, ali ne svih 120 zaposlenih već onoliko koliko nam usitinu treba za funkcioniranje te djelatnosti, zaključuje Prkić.

Željko Kerum iz Hrvatske građanske stranke je protiv te ideje. Smatra da Grad sada ne treba ulaziti u kupovinu Hvidre.