Grad Split naložio investitoru sanaciju gradilišta „Small Mall“ u Splitu

0

Investitor Small Malla u središtu Splita, do daljnega je obustavio radove i o tome će obavijestiti nadležne institucije, potvrdio nam je gradski pročelnik za komunalu Špiro Cokarić nakon sastanka s investitorom.

Odsjek za komunalne poslove Grada Splita naložio je investitoru radova tvrtki Centar Brač d.o.o. iz Zagreba da mora odmah i neodgodivo ograđivanjem osigurati gradilište.

Također, investitor je dužan rekonstruirati i izgraditi dio uništenog javnog nogostupa u sjeverozapadnom dijelu gradilišta ( križanje Livanjske i Vukovarske ulice) u duljini od oko 40 metara, a dio javnog nogostupa uz Vukovarsku ulicu sanirati sve kako bi se uspostavila nesmetana komunikacija pješaka.

Dio javne površine iznad gradilišta a koja je bila u korištenju za vrijeme izvođenja radova potrebno je odmah sanirati i postaviti privremenu prometnu signalizaciju u dijelu Riječke ulice, od križanja sa Vukovarskom do križanja sa Istarskom ulicom. Taj dio prometnice mora biti uređen na način da se uspostavi dvosmjerni promet vozila, rekao je Cokarić i dodao da je izgradnji ambicioznog garažno –poslovnog objekta Small mall presudila kriza u Agrokoru.