Grad Split pokrenuo ovrhu nad Sveučilištem

0
Foto: hr.wikipedia.org

Grad Split donio je rješenje o ovrsi nad splitskim Sveučilištem u iznosu većem od 36 milijuna kuna.

Uzrok je neplaćeni komunalni doprinos za izgradnju objekata u Kampusu, pristupnih cesta, knjižnice i zgrade triju fakulteta, koji je nastao u razdoblju od 2004. do 2010. godine, u mandatu rektora prof. dr. Ivana Pavića.

Sveučilišni čelnici su tijekom posljednjih mjesec i pol obavili niz sastanaka s predstavnicima Grada, te ministarstava znanosti i financija, ali rješenje nije postignuto. Sveučilištu nije blokiran račun, ali o težini situacije dovoljno govori činjenica da se u rješenju jasno navodi kako žalba ne odgađa provedbu ovrhe, piše Slobodna Dalmacija.

Gradonačelnik Ivo Baldasar večeras nije bio raspoložen za komentar, ali je za Slobodnu rekao kako blokade računa neće biti:

Postupak smo pokrenuli kako cijeli slučaj ne bi pao u apsolutnu zastaru. Činjenica je da mi nismo blokirali Sveučilište niti ćemo, nego sada počinje teći novi rok u kojem ćemo se, nadam se, o svemu uspjeti dogovoriti na obostrano zadovoljstvo. No, da mi nismo ovo pokrenuli, mogli smo mi u gradskoj upravi kazneno odgovarati. Svima treba biti jasno – štitit ću Grad po svaku cijenu i zato smo htjeli izbjeći apsolutnu zastaru. No, Sveučilište sigurno ničim nećemo ugroziti, kako njihove studije, tako ni profesore, niti studente – istaknuo je Baldasar.