Grad Split u proračunu osigurao sredstva za besplatan prijevoz za dio studenata

0

Grad Split je u svom proračunu osigurao sredstva kako bi se ostvarilo pravo na besplatan prijevoz – godišnju pokaznu kartu koje mogu ostvariti studenti iz obitelji s troje i više djece ako jedan roditelj/skrbnik ima prebivalište na području Grada Splita neprekinuto najmanje tri godine do dana podnošenja zahtjeva i uz uvjet da primaju dječji doplatak.

Zajedničkom suradnjom Upravnog odjela za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i demografiju i tvrtke Promet d.o.o. Split u 2019. godini su po prvi puta studentima dodijeljene godišnje pokazne karte kako bi se korisnicima olakšalo korištenje prava besplatnog javnog gradskog prijevoza. Obavještavaju se postojeći korisnici kojima pokazna karta vrijedi do kraja ovog mjeseca i koji su rješenjem ostvarili to pravo od prošle akademske godine, ukoliko i dalje ispunjavaju uvjete, da mogu od danas izraditi novu godišnju pokaznu kartu na centralnom prodajnom mjestu tvrtke Promet d.o.o., na terminalu Sukoišan, šalter 1, od ponedjeljka do petka u vremenu od 6:30 do 13:30 sati, te prvu subotu u mjesecu u vremenu od 6:30 do 12:30 sati.

Postojećih korisnika koji od danas mogu izraditi i preuzeti novu godišnju pokaznu kartu je oko stotinu, a za izradu i preuzimanje je potrebno ponijeti sa sobom:

– osobnu iskaznicu podnositelja zahtjeva na uvid,
– jednu fotografiju.
– ispunjen i ovjeren Zahtjev tvrtke Promet d.o.o. koji se može preuzeti na ovoj stranici.

Isto tako obavještavamo nove korisnike koji ispunjavaju uvjete da pravo mogu ostvariti na način da zahtjev s potrebnom dokumentacijom mogu:

– poslati poštom Upravnom odjelu za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i demografiju
– osobno donijeti u centralnu pisarnicu Grada Splita na adresi Obala kneza Branimira 17, Split

Potrebno je predati slijedeće (samo za nove korisnike):

– Zahtjev s dokumentacijom (preslik osobne iskaznice; rješenje iz 2020. godine o ostvarenom pravu na dječji doplatak ili Potvrdu; preslik rodnih listova)
– Ispunjen i ovjeren Zahtjev tvrtke Promet d.o.o.
– dvije fotografije

Zahtjevi i detaljne informacije za nove korisnike se nalaze na sljedećem linku Grada Splita: