Gradonačelnik Imotskog Ante Đuzel: Nisam lažni invalid

0
Foto: youtube

Gradonačelnik imotskog Ante Đuzel u izjavi za RD odbacio je optužbe iz policijske prijave da je nezakonito stekao status hrvatskog vojnog invalida te je najavio tužbu protiv države.

Splitska policija je ne navodeći identitet osumnjičenog, izvijestila da je 53-godišnji muškarac koristio krivotvorene liječničke nalaze na temelju kojih je od 2000. godine do danas ostvario imovinsku korist od oko 97 tisuća kuna, odnosno mjesečno oko 5 tisuća kuna.

Gradonačelnik Imotskog Ante Đuzel izjavio je da je prijava smiješna te da ima stotine svjedoka svog ranjavanja. Ranjen sam od gelera u desnu nogu kao pripadnik saniteta 115. brigade i to 7. listopada 1992. u selu Čvaljina na Južnom bojištu. Svjedoci mog ranjavanja su i danas živi jer su u tom trenutku na mjestu mog ranjavanja našli bojovnici iz Zagvozda, članovi saniteta i izviđači 115. brigade.  Ja nisam kriv što moj zapovjednik saniteta dr. Željko Puljiz tada nije potpisao moje ranjavanje jer je tada i on sam bio ranjen. To što nije prijavljeno moje ranjavanje nije sramota moja, nego zapovjednitšva 156. brigade. I tadašnji zapovjednik brigade general Damir Krstičević zna za moje ranjavanje. Imam tisuće svjedoka a i na mojoj nozi se vidi da sam bio ranjen, rekao nam je Đuzel.