Gradonačelnik Krstulović Opara: Podržavam prosvjed biciklista na Marjanu

0
Foto: RD

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara podržao je današnji prosvjed građana -biciklista na Marjanu kao i njihov zahtjev za reguliranjem prometa na Marjanu, kazavši da je i sam biciklist. U Izjavi za Radio Dalmaciju istaknuo je kako je formirao Povjerenstvo koje će u najkraćem roku riješiti problem prometa na Marjanu.

Podržavam prosvjed građana i njihovo zahtijevanje  za reguliranjem prometa na Marjanu. I ja sam biciklist i nekoliko puta sam se susreo na Marjanu sa tipovima koji tamo ulijeću s automobilima i uistinu se ne pridržavaju propisa. Prije mjesec i pol pokrenuo sam to pitanje zajedno s načelnikom splitske policije i zatražio njihovo mišljenje. Temeljem toga sam oformio Povjerenstvo u kojemu su predsjednici kotara Špinut, Meje i Varoš, predstavnik policije i dva člana komunale i predstavnik JU Park šuma Marjan.  Zatražio sam i od ravnatelja  Park šume Marjan odgovor na pitanje koliko je izdanih potvrda od strane JU PŠ Marjan ali odgovor nisam dobio i time nisam zadovoljan. Temeljem svega toga dao sam Povjerenstvu nalog da izvrši reviziju postojećih dozvola i pravila koje je donio moj prethodnik Baldasar te da predlože novo rješenje kojim ćemo u obliku novog akta regulirati promet na Marjanu, kazao je gradonačelnik Krstulović Opara.

Promet na Marjanu ne može biti potpuno zabranjen.

Promet na Marjanu mora biti dopušten zaposlenicima na Institutu, vlasnicima zemljišta i osobama s invaliditetom. Zatvoriti promet u potpunosti pravno nije moguće. Moji konkretni koraci su poduzeti i očekujem od Službe za komunalu da putem Povjerenstva što prije iznjedri prave mjere koje ćemo onda donijeti, izjavio nam je gradonačelnik Krstulović Opara.