Gradonačelnik Krstulović Opara za RD: Grad će biti koncesionar cijelog Žnjana

0
Foto: RD

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara u razgovoru za Radio Dalmaciju potvrdio je da će Grad Split zatražiti koncesiju za cijeli prostor žnjanskog platoa te da će onda Grad davati podkoncesije za Žnjan:

‘Evidentno je da se krivo upravljalo s turizmom, to sam cijelo vrijeme i u kampanji i sada govorio. Mi smo najkvalitetnije resurse dali drugima kroz koncesije. To se mijenja. Na Žnjanu će se Grad javiti i uzeti će koncesiju.’

Gradonačelnik je kazao i da će Grad uvesti reda u koncesioniranje splitskog Pazara te ostalih tržnica u gradu:

‘Ja vjerujem da kada istekne koncesija na Pazaru i na splitskim tržnicama da ćemo poput drugih gradova imati svog koncesionara. Grad će biti svoj koncesionar i uzet ćemo ono što nam pripada.’

Krstulović Opara nam je izjavio da će javni natječaj za Žnjan biti raspisan ovih dana. Odbacio je spekulacije da se žnjanski plato priprema za stranog investitora. Potvrdio je da neki ugostitelji sa Žnjana nisu plaćali račune za vodu, a zasad se ne zna o kolikom se ukupnom iznosu radi. Na tome radi unutarnja revizija u Gradu i uskoro se očekuju podaci:

‘Istina je da je na Žnjanu bilo mutnih poslova u bistroj vodi. Jedna kuna ukradena ili 10 tisuća kuna ukradenih je ukradeno !’ rekao je Krstulović Opara.

Radovi na sanaciji Karepovca započinju ovaj tjedan, potvrdio je gradonačelnik i najavio gradnju nove ceste jer teška mehanizacija ne može prolaziti kroz volat akvadukta na Mostinama.

Gradonačelnik je istaknuo kako se o Marjanu neće odlučivati u Zagrebu.

O svom odnosu s čelnikom HGS-a Željkom Kerumom rekao je kako s njim nema izravni kontakt te da je tako najbolje. ‘No, sve dobro funkcionira, njegovi vijećnisi savršeno dobro funkcioniraju i nas dvojima se ne moramo sretati,’ izjavio nam je Opara.

Gradonačelnik je najavio kako će proračunu za iduću godinu biti nešto veći nego za 2017., dakle iznad 800 milijuna kuna. Kazao je kako je nezadovoljan sportskim rezultatom Hajduka. O financijskoj krizi KK Splita gradonačelnik je rekao kako je imenovao 4 nova člana Nadzornog odbora koji su našli rješenje da stanje u tom legendarnom klubu za dvije godine bude zadovoljavajuće.

U gradu želim vrlo skoro vidjeti 2500 parkirališnih mjesta. Ljetno kino Bačvice je gradski prostor koji iznajmljuje privatna tvrtka, grad od toga ne vidi ni kune i tu treba uvesti reda, dodao je Krstulović Opara. Pitali smo ga je li istina da dežurstvo radnika na održavanju gradske rasvjete plaćamo 20.000,00 kuna, a otvorili smo još mnogo tema.

Poslušajte cijeli razgovor s gradonačelnikom Splita.