Gradonačelnik smjenjuje direktora splitskog Vodovoda

0
Foto: Pixabay

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara potvrdio nam je da će zbog problema s pitkom vodom smijeniti direktora gradske komunalne tvrtke “Vodovod i kanalizacija” Dragu Davidovića.

‘Nije razlog smjene mutna voda, to je samo jedan od razloga. Gospodin Davidović nije kriv što je voda mutna. Način kojim se upravlja tim važnim poduzećem i uopće cijela klima unutar poduzeća nija takva da bi trebala zadržati to rukovodstvo. Dobili smo mandat za zamjenu brojnih ljudi i drugačijim načinom upravljanja gradom‘ kaže Krstulović Opara.

‘Cijeli niz direktra i voditelja javnih poduzeća će u skoro vrijeme, izmjenom Nadzornih odbora, doći u preispitivanje. Jedan od prvih je i gospodin Davidović koji je došao političkom odlukom, a ja ću imati političku odluku kojom ću ohrabrit Nadzorni odbor da krene u proces zamjene direktora i dovođenje novih ljudi,’ kaže nam gradonačelnik.

Direktor Vodovoda i kanalizacije Drago Davidović ne javlja nam se na pozive.

Nakon obilnih kiša zamutila se rijeka Jadro te 400 tisuća stanovnika  Splita, Solina, Kaštela i Trogira već treći dan nemaju pitku vodu odgovarajuće zdravstvene ispravnosti.

I dalje je na snazi preporuka o prokuhavanju vode za piće.